IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Мъск ще бъде изслушан следващата седмица по делото за Twitter

Адвокатът му Алекс Спиро също ще трябва да се яви на собствено изслушване 

09:24 | 21.09.22 г.
Автор - снимка
Създател
Снимка: Bloomberg
Снимка: Bloomberg

Илон Мъск ще отговаря на въпроси на адвокатите на Twitter Inc. на 26 и 27 септември относно оспорваната покупка на компанията за 44 млрд. долара, предава Bloomberg, позовавайки се на съдебни документи. Изслушването, което ще се проведе при закрити врата в адвокатска кантора в Уилмингтън, Делауеър, може да бъде удължено с още един ден, ако е необходимо. 

Адвокатът на Мъск, Алекс Спиро, ще трябва да се яви на собственото си изслушване на 25 септември, става ясно от отделно подадено заявление. Спиро може да няма много какво да каже по време на предварителния разпит, казва Лари Хамермеш, професор по право в Университета на Пенсилвания, който специализира в корпоративни спорове.

„Много е странно водещият процесуален представител да трябва да дава показания по дела за сливания и придобивания", каза Хамермеш в интервю за Bloomberg във вторник. „Правнатапроцедура изключва възможността той да говори за всеки аспект на делото, така че е озадачаващо какви теми смятат, че могат да разискват с него“. 

Мъск се оттегли от планираната покупка на Twitter по-рано тази година, твърдейки, че компанията не е коментирала правилно с него броя на спам и бот акаунтите сред повечето от 230 милиона потребители. Twitter твърди, че опасенията са претекст на милиардера да се измъкне от сделката, защото вече не била изгодна за него, и заведе дело срещу него в съд в Делауеър.

Съдебният процес е насрочен за 17 октомври и се очаква да продължи пет дни. По делото са призовани десетки лица, банки и компании. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:44 | 21.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Социални мрежи виж още

Коментари

Финанси виж още