IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Тиери Брьотон: Мъск ще трябва да добави модератори в Европа

Съкращенията, които новият лидер направи в социалната мрежа, не отговарят на очакванията на ЕС

17:05 | 18.11.22 г.
Снимка: Bloomberg L.P.
Снимка: Bloomberg L.P.

Собственикът на Twitter Илон Мъск ще трябва да увеличи броя на модераторите в социалната мрежа в Европа, заяви еврокомисарят за вътрешния пазар Тиери Брьотон, цитиран от Bloomberg,

„Той е в процес на намаляване на броя модератори, но ще трябва да ги увеличи в Европа“, коментира Брьотон в интервю за Franceinfo. „Ще трябва да отвори алгоритмите си. Ще имаме контрол, ще имаме достъп, хората вече няма да могат да говорят глупости“.

По-рано Брьотон предупреди, че Twitter ще трябва „да спазва нашите правила“, което той обяви малко след придобиването на социалната мрежа от Илон Мъск миналия месец.

Законът за цифровите услуги на Европейския съюз дава на правителствата повече правомощия да налагат правила, уреждащи как технологичните компании модерират съдържание и да решават кога трябва да премахват незаконното такова. Законът ще принуди компаниите да модерират съдържание на езиците, на които работят.

Ако Мъск не се съобрази, Twitter ще бъде изправена пред глоби от над 6% от годишните приходи и дори може да бъде забранен.

Брьотон заяви, че е предложил установяване на „работни отношения“ с Мъск, за да обсъдят очакванията на Европа по отношение на социалната мрежа.

„Той знае лично какви са условията Twitter да продължи да работи в Европа“, категоричен е Брьотон.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:57 | 18.11.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Социални мрежи виж още

Коментари

Финанси виж още