IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Snap иска служителите ѝ да работят в офисите в 80% от времето

Компанията е поредната, която се отдръпва от идеята за дистанционната работа

14:22 | 29.11.22 г.
Снимка: Bloomberg L.P.
Снимка: Bloomberg L.P.

Главният изпълнителен директор на Snap Евън Шпигел е казал на служителите на компанията, че от февруари очаква те да работят от офисите на социалната мрежа в 80% от времето, пише Bloomberg.

„Вярвам, че прекарването на повече време на място ще ни помогне да достигнем пълния си потенциал“, пише той в бележка до служителите, разгледана от медията. Това означава средно четири или повече дни седмично в офиса за работещите на пълно работно време, посочва той, като е позволена известна гъвкавост за свързаните с работа задачи като срещи с клиенти, което се смята за време, прекарано на работното място.

„Това, което всеки от нас може да пожертва по отношение на нашето индивидуално удобство, вярвам, че ще се отплати чрез нашия колективен успех“, пише Шпигел.

Snap, която стои зад приложението Snapchat, прекара голяма част от второто полугодие в свиване и стесняване на фокуса на компанията. През август тя съкрати 20% от работната си сила и оряза проекти, които няма да помогнат за растежа на приходите или за развитието на технологията за добавена реалност. Компанията не успя да увеличи приходите си толкова бързо, колкото се очакваше, тъй като бизнесът сви рекламните си бюджети.

Snap е поредната компания, която официално връща служителите си обратно в офиса след вдигането на ограниченията, наложени заради Covid-19.

Apple поиска служителите ѝ да работят три дни в седмицата от офис от септември, въпреки че преди това им каза, че могат да работят отвсякъде „завинаги“. Много от най-големите банки на Wall Street също премахнаха политиките за работа от вкъщи.

Новата политика на Snap ще се прилага за служителите във всичките ѝ 30 офиса по света. Компанията разработва процес за изключения на служители, които искат да работят дистанционно по подразбиране.

„Работим по този начин толкова дълго, че се страхувам, че сме забравили какво сме загубили и какво бихме могли да спечелим, като прекарваме повече време заедно“, пише Шпигел.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:23 | 29.11.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Социални мрежи виж още

Коментари

Финанси виж още