IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Главният оперативен директор на TikTok изненадващо се оттегля

Ветеран от Disney пък се присъединява като комуникационен директор

09:43 | 23.06.23 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
 В. Папас. Снимка: Bloomberg L.P.
В. Папас. Снимка: Bloomberg L.P.

Главният изпълнителен директор на TikTok Шоъ Чъу съобщи, че В. Папас, главният оперативен директор на гиганта в социалните мрежи, се оттегля от поста си, за да се фокусира в „предприемачески страсти“, пише Bloomberg.

Адам Пресър, който досега беше директор, отговарящ за служителите, ще оглави операциите. Зения Муча, бивш директор по комуникациите в Walt Disney, се присъединява на нова позиция - главен бранд и комуникационен директор.

Папас отдавна е публично лице за TikTok в САЩ, докато компанията се опитва да се защити от забрана на услугата в страната в рамките на последните две президентски администрации. Главният оперативен директор представляваше компанията по време на изслушването пред Сената през септември, докато скорошната вълна от критики се засили. Папас ще продължи да работи като стратегически съветник.

TikTok, подразделение на китайската ByteDance, се превърна в едно от най-популярните приложения за социални мрежи в света, благодарение на генерираните от потребителите кратки видеа, които показва. Предвид китайската си собственост, продуктът предизвика опасения сред републиканците и демократите, че Пекин може да използва услугата, за да събира разузнавателни данни за американски граждани.

TikTok отрича всякакво подобно влияние от Китайската комунистическа партия. Папас разкри план, наречен Project Texas, според който TikTok твърди, че предпазва данните на американските потребители и ги съхранява на сървъри на компанията от САЩ Oracle.

Въпреки че публичните критики към компанията отслабнаха, след като Конгресът насочи вниманието си към по-важни въпроси като преговорите за тавана на дълга, все още има няколко предложени закона, които биха могли да доведат до забрана на приложението. Междувременно тече и национален федерален преглед на сигурността.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:43 | 23.06.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Социални мрежи виж още

Коментари

Финанси виж още