IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Собственикът на TikTok предлага обратно изкупуване на акции за 160 долара за брой

Програмата е насочена към служителите на компанията, които не са базирани в САЩ

22:57 | 08.11.23 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Снимка: Bloomberg L.P.
Снимка: Bloomberg L.P.

Китайската компания ByteDance, която е собственик на приложението за кратки видеа TikTok, предлага да изкупи обратно акции от своите служители извън Съединените щати на цена от 160 долара за брой, твърди източник на Ройтерс, запознат с въпроса. Компанията също потвърждава информацията.

Цената за ограничена акция е в съответствие с предложението, направено към настоящи и бивши служители в САЩ през октомври, пише информационната агенция в статия, в която се казва, че гигантът иска да придобие книжа на стойност поне 300 млн. долара при 160 долара на акция.

Това оценява компанията на 223,5 млрд. долара, около 26% по-ниско от оценката година по-рано. Миналата година ByteDance беше оценена на 300 млрд. долара при програма за обратно изкупуване на акции, предложена на нейни служители извън САЩ.

Цената от 160 долара е по-високата от тази от 155 долара, определена при по-ранно обратно изкупуване през април, допълва източникът.

Говорител на ByteDance потвърди плана за обратно изкупуване на акции за служители извън САЩ, като каза, че има за цел да предостави опции за ликвидност на персонала чрез такива програми. От 2017 г. компанията предлага програми за обратно изкупуване два пъти годишно на отговарящи на условията настоящи и бивши служители. 

Обратното изкупуване позволява на служителите да осребрят акции, без да чакат компанията да се листне на фондовия пазар. Първичното публично предлагане на ByteDance е очаквано от години, но от 2021 г. компанията твърди, че няма предстоящи планове за това, предвид засиления контрол от страна на Пекин върху китайските технологични гиганти.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:54 | 08.11.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Социални мрежи виж още

Коментари

Финанси виж още