IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Pearson продаде новинарската агенция Mergermarket за 458 млн. евро

Приходите от сделката ще се използват от компанията за инвестиции в разширяване на сектора на образованието с учебници и цифрови оферти

16:40 | 29.11.13 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Pearson продаде новинарската агенция Mergermarket за 458 млн. евро

Британската медийна група Pearson продаде своята услуга за финансови новини Mergermarket на финансов инвеститор. Консултираният от BC Partners фонд е платил 382 млн. паунда (458 млн. евро) в брой, обяви компанията, която освен едноименното издателство притежава и Financial Times. 

Pearson обяви Mergermarket за продажба през юли и по този начин предизвика спекулации, че групата иска да намери купувач и на FT. Приходите от сделката ще се използват от компанията за инвестиции в разширяване на сектора на образованието с учебници и цифрови оферти.

Mergermarket е насочен към инвестиционни банкери, адвокати и други участници на капиталовия пазар, които разчитат на данни, анализ и ексклузивна информация за сливания и придобивания. Около 400 журналисти от цял свят работят за групата, която през миналата година отчете оборот от 120 млн. евро и печалба от 30 млн. евро.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:26 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още