IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Мария Стоянова е новият председател на СЕМ

Против кандидатурата й се обяви само един член на регулатора

12:29 | 09.05.16 г.
Мария Стоянова е новият председател на СЕМ

Мария Стоянова е новият председател на Съвета за електронни медии (СЕМ), съобщи БТА. Тя беше избрана на извънредно заседание на медийния регулатор.

Кандидатурата на Стоянова начело на СЕМ беше предложена от Бетина Жотева и София Владимирова. Тя получи подкрепата на 4-ма от членовете на регулатора. Против беше единствено Иво Атанасов.

Мария Стоянова е официалният представител на България в Групата на европейските медийни надзорници (ERGA), става ясно от кратката биографична справка на сайта на СЕМ. Тя започва кариерата си в Дарик радио и дълги години е кореспондент на БНТ, отразяващ събитията в Германия, Австрия, Швейцария, Унгария и Полша. 

Предишният председател на Съвета Георги Лозанов подаде оставка и поиска да напусне институцията в края на февруари. Неговото решение беше мотивирано с подадено заявление за регистрация на нова телевизия от "Пик Броудкастинг" АД.

Тогава Лозанов обясни, че няма законови основания такава регистрация да бъде отказана, но същевременно не иска като член и председател на СЕМ „да легализира в електронните медии агресивната риторика на едноименната онлайн медиа, която лесно минава в регистрите на враждебната реч”.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:29 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още