IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Google в преговори за видео услугата Twitch

Цената на видео стрийминг платформата може да достигне 1 млрд. долара

12:24 | 19.05.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Google в преговори за видео услугата Twitch

Американският технологичен гигант Google е стартирал преговори за придобиването на компанията Twitch, твърди Wall Street Journal, позовавайки се на вътрешни източници.

Според неофициална информация финансовите параметри на сделката ще достигнат до 1 млрд. долара, които ще бъдат преведени под формата на кешово плащане. Въпреки това според WSJ преговорите засега са в начален етап. Интересът на Google е провокиран от бързоразвиващата се видео стрийминг платформа на Twitch, пише TheNextWeb.

От основаването си през юни 2011 г. Twitch се превърна в едно от любимите места в интернет, където може да се разменят и гледат видео игри. През септември 2013 г. стартъпът си осигури капитал в размер на 20 млн. долара от инвеститори като Thrive Capital и производителя на видео игри Take-Two Interactive Software. 

Според източник, близък до преговорите, Twitch обмисля и възможността вместо продажба на Google да потърси допълнителен капитал на пазара.

Google притежава най-голямата видео онлайн платформа - YouTube, която има над 1 млрд. потребители по цял свят. Евентуалното придобиване на Twitch ще позволи на компанията да започне да излъчва клипове в реално време в популярната си услуга. YouTube също предлага излъчване на живо на игри, музика, спортни събития и новини, но също и за специални събития, като например скока на Феликс Баумгартнер от ръба на Космоса.

Но услугата на стрийминг на Twitch е по-търсена от тази на Youtube. През първата седмица на април на Twitch се падат почти 44 на сто от общия обем на данните, предадени през онлайн излъчване на живо в САЩ, показват данни на Qwilt.

В момента Twitch се използва от над 45 млн. потребители месечно, като 1 млн. от тях активно излъчват клипове в реално време. Платформата е фокусирана предимно към геймърите и им позволява да излъчват своите сесии на конзолите Xbox One и PlayStation 4, a също и на персоналните си компютри. Освен това Twitch възпроизвежда и съдържание на каналите CBS Interactive, GameSpot, Joystiq, Destructoid и др. На по-широкия пазар за онлайн видео стрийминг, в който влиза и запазено предварително съдържание, излъчвано след това по поръчка, Twitch изостава зад Netflix и Youtube. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:30 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още