IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Yahoo с нов опит да навлезе на пазара на оригинално видео съдържание

Интернет ветеранът работи над собствени високобюджетни сериали

11:05 | 07.04.14 г.
Автор - снимка
Създател
Yahoo с нов опит да навлезе на пазара на оригинално видео съдържание

Американският онлайн ветеран Yahoo Inc. увеличава амбициите си за бизнеса с онлайн видео, като планира да развие програмиране, типично за високия клас кабелни и стрийминг услуги като Netflix, заявяват запознати с плановете източници пред Wall Street Journal. 

Компанията е близо до поръчване на четири уеб сериала, твърдят източниците. И за разлика от минали години, сега Yahoo не търси късоформатни уеб формати, а по-скоро сериали с по 10 епизода, половинчасови комедии с бюджети, вариращи от 700 хил. до няколко милиона долара за епизод. 

Проектите може да се ръководят от писатели или режисьори с опит в телевизията. Главният изпълнителен директор на Yahoo Мариса Майер се надява да покаже съдържанието на рекламодателите още в края на месеца в рамките на събитието „NewFront“ в Ню Йорк. Yahoo организира конференцията „NewFront“, която се счита за отговора на интернет компаниите на т. нар. предварителни презентации за рекламни продажби, правени от телевизионните мрежи всяка пролет.

Yahoo отказва коментар по темата. 

Компанията се конкурира на един скъп и пренаселен пазар на първокласни оригинални сериали. Освен широкия спектър от кабелни оператори, борещи се за тези продукти, сега на пазара навлязоха и нови участници като Netflix Inc., Amazon.com Inc. и Hulu LLC.

„Те търсят същия вид продукция, на която са хвърлили око и Netflix и Amazon", казва източник, запознат със ситуацията.

Телевизионният пейзаж е фрагментиран през последните няколко години, тъй като навиците на потребителите се промениха и се появиха нови модели за онлайн разпространение. По-голямата част от американците все още гледат телевизия: 283 млн. всеки месец, според данни на Nielsen. Но вместо да седят пред телевизора и да гледат всичко на живо, много зрители гледат предаванията, когато решат, чрез приложения и услуги по заявка от кабелните компании, както и чрез абонаменти за онлайн услуги като Netflix и Hulu.

Някои потребители се отказват от своите платени телевизионни абонаменти и разчитат единствено на онлайн услуги. Като предлагат на самите потребители времево програмиране, сериали като "Orange Is the New Black" на Netflix или "Alpha House" на Amazon помагат на онлайн услугите да привличат абонати.

Yahoo се опитва да се възползва от тези промени. Но тя ще се изправи освен срещу пренасищането на качествените телевизионни предложения и срещу свои собствени уникални предизвикателства. Повечето посетители на Yahoo гледат видео съдържанието на настолни персонални компютри и мобилни устройства, а не на телевизионни екрани. И все пак се очаква именно телевизорите да са онези устройства, към които следва да са насочени новите серии.

Последна актуализация: 16:59 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още