IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Yahoo иска да забравим паролите

Компанията пуска услуга, която да позволи влизането в имейл без въвеждане на пароли

14:15 | 16.10.15 г.
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Следващата стъпка на Yahoo в опазването на сигурността на паролите е премахването им, предава Ройтерс.

Компанията обяви, че потребителите на мобилното приложение Yahoo Mail както през iOS, така и през Android, ще имат достъп до нова услуга, наречена Yahoo Account Key. Услугата използва смартфоните, за да провери самоличността на потребителя, вместо да разчита на традиционните пароли.

Когато потребителят влезе в Account Key, за да получи достъп до Yahoo Mail, той повече няма да има нужда да въвежда паролата си. Вместо това Account Key ще изпраща съобщение до смартфона, който е свързан с акаунта.

С избор на опция „Да“ или „Не“ през телефона хората могат да избират дали да позволят влизане в акаунта им, или не.

Ако смартфонът бъде загубен или откраднат, потребителите могат да удостоверят самоличността си през имейл или текстово съобщение, изпратено до друг акаунт или номер.

В публикация в Tumblr страницата на Yahoo Дилън Кейси, вицепрезидент по продуктовия мениджмънт, обяви, че Account Key е по-сигурна услуга от традиционните пароли, тъй като забранява влизането в акаунта без удостоверяване на самоличността.

Сатнам Наранг, мениджър по сигурността в Symantec, определя подхода като „стъпка отвъд паролата“.

„Смятам, че паролите ще продължат да се ползват още, но не смятам, че ще изчезнат толкова скоро, колкото ни се иска. Те са толкова вкоренени във всичко – от банкиране до имейли и пазаруване“, коментира той.

В допълнение към Account Key Yahoo обяви нова версия на Yahoo Mail, която позволява на потребителите да се свързват, да управляват и да търсят в акаунтите си в Outlook, Hotmail и AOL, докато са вътре в профила си в Yahoo.

Освен това Yahoo Mail се свързва с Twiiter, LinkedIn и Facebook, за да добавя снимки и да създава „карти с контакти“, съдържащи имейл, телефонен номер и информация от социалните мрежи за потребителите.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:30 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още