IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Публичните разходи за облачни услуги ще достигнат 195 млрд. долара до 2020 г.

Облачният софтуер ще генерира над една четвърт от приходите от софтуер като цяло

09:58 | 12.08.16 г.
Автор - снимка
Създател
Публичните разходи за облачни услуги ще достигнат 195 млрд. долара до 2020 г.

През 2020 г. в световен мащаб публичните разходи за облачни услуги ще достигнат 195 млрд. долара, твърди в свое изследване IDC. По този начин облачният софтуер ще генерира над една четвърт от приходите от софтуер като цяло.

За тази година анализаторите очакват публичните разходи за облачни услуги да достигнат 96,5 млрд. долара, което значи, че за четири години очакват повече от удвояване. Това съответства на среден ръст от 20,3 на сто за всяка една година до 2020 г.

Софруерните разработки в облака ще растат през следващите пет години три пъти по-бързо от софтуерния пазар като цяло, очаква анализаторът от IDC Бенджамин МакГрат.  Най-голям пазар ще са САЩ, на които ще се падат две трети от разходите, следвани от Западна Европа и Япония. И за Латинска Америка и Азия за следващите пет години се очаква ръст от над 100%.

За своя анализ IDC е изследвала 20 бранша в осем региона и 54 страни. Анализаторите стигат до извода, че производственият сектор, банките и заетите в свободните професии напредват в ползването на такива услуги. Най-силен ръст на приходите обаче успяват да постигнат браншовете медии, телекомуникации и търговия.  

Ооблачните услуги обхващат различни услуги и решения, които могат да бъдат получени, трансферирани, създавани и запазвани в реално време през интернет. Например всеки път, когато запазвате снимка онлайн или споделяте нещо в сайтовете на социалните мрежи, вие де факто използвате облачни услуги.

 
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:44 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още