IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

NFT и метавселената - новите приоритети на YouTube

Видео услугата търси начини да интегрира новите технологии в платформата си

20:10 | 10.02.22 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;Gabby Jones/Bloomberg</em></p>

Снимка: Gabby Jones/Bloomberg

YouTube разкри какви са плановете ѝ за блокчейна и метавселената за 2022 г. Тя заяви, че може да използва нововъзникващите технологии, за да намали измамите на бързо развиващия се пазар на дигитално изкуство и да предложи по-добро преживяване при гледане на гейминг съдържание, предава Ройтерс.

През миналата година най-голямата стрийминг услуга в света, която е собственост на Google, се опита да задържи потребителите с насоки за предстоящи функции предвид нарастващата конкуренция с TikTok на ByteDance и Instagram на Meta Platforms.

През януари YouTube каза, че проучва т.нар. Web3 технологии като незаменяемите токени (NFT), които идват под формата на клипове, изкуство или други дигитални активи, свързани с блокчейн технологията за съхраняване на записи.

В публикация в блога си от днес YouTube разкри повече, като заяви, че би могла да направи NFT-тата по-безопасен залог.

Миналата година продажбите на NFT нараснаха значително, но критиците твърдят, че измамите, кражбите на интелектуална собственост и друго престъпно поведение са често срещани.

Предлагането на начин за проверка на легитимността на активите чрез използването на видео каталога би била една от възможностите пред YouTube, твърди компанията.

„Даването на лесен за проверяване начин феновете да притежават уникални видеа, снимки, изкуство и дори преживявания от любимите им творци може да бъде невероятна перспектива за авторите и тяхната аудитория“, гласи текстът в блога на компанията.

Освен това YouTube поставя сред приоритетите си метавселената – елемент от движението Web3, включващо споделени виртуални светове, където хората ще могат да си взаимодействат чрез аватари.

В този план YouTube още няма окончателни идеи, но една от възможностите е да позволи на потребителите да гледат клипове заедно в метавселената. Като цяло засега тя ще се фокусира върху видеата, свързани с „игри, където ще работим, за да внесем повече интеракции в игрите и да ги направим по-живи“, твърди компанията.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:34 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още