IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Пандемията засегна и онлайн запознанствата около Свети Валентин

Свалянията на Tinder са се свили през най-силните му месеци – заради Covid-19

09:01 | 14.02.22 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;Andrew Harrer/Bloomberg</em></p>

Снимка: Andrew Harrer/Bloomberg

Продължаващата пандемия от коронавирус повлия не само на бизнес отношенията и социалния живот по света, но може би и на търсенето на любов в навечерието на Свети Валентин.

По данни на AppMagic януари традиционно е звезден месец за Tinder - най-популярното приложение за запознанства в Северна Америка, Европа и голяма част от Азия. Както показва графиката на Statista, Covid-19 вероятно е предотвратил много обвързвания в последния момент през 2021 г.

Макар че през януари 2019 г. приложението е било изтеглено 3,7 милиона пъти само в Северна и Латинска Америка и общо 7,1 милиона пъти, изтеглянията са намалели през годината. Числата отново скочиха през януари 2020 г., като 9,2 милиона собственици на устройства започнаха своето приключение с онлайн запознанства уж като ново начало на новата година или може би дори с надежда за Свети Валентин през февруари.

Тъй като през март 2020 г. коронавирусът беше обявен за глобална пандемия, броят на изтеглянията за месеца намаля до едва 5,4 милиона през април, но само месец по-късно отново се повиши.

Възстановяването на популярността на приложението до голяма степен се дължи на Северна и Латинска Америка. Това е особено разбираемо, като се има предвид делът на американците, които имат партньор през 2021 г. - едва 56% през изминалата година по данните от Statista Global Consumer.

Все пак в началото на 2021 г. самотните хора очевидно не са били толкова готови да се обвързват, тъй като през януари 2021 г. приложението регистрира само 6,4 милиона изтегляния във всички изследвани региони.

Същевременно все повече хора търсят (и намират) партньор с помощта на приложения и платформи за запознанства. Според прогнозата на Digital Market Outlook на Statista услугите за онлайн запознанства ще достигнат до 413 млн. активни потребители по целия свят до края на 2022 г.

Очаква се сегментът да генерира приблизително 3,7 млрд. долара приходи в световен мащаб чрез платени абонаменти.

САЩ са страната с най-висок процент от населението си, използващо услуги за онлайн запознанства (приблизително 53 млн. души), което се изразява в степен на проникване от 15,7%. Това е и страната, в която сегментът генерира най-много приходи, с очакван пазарен размер от 829 млн. долара през 2022 г.

Онлайн запознанствата са доста популярни и в някои европейски страни като Обединеното кралство (11,5% проникване) или Франция (10,9%). Въпреки че делът на потребителите от общото население е по-нисък в Индия и Китай (съответно 3,4% и 6%), техният голям брой генерира приходи, които далеч надхвърлят тези в европейските страни.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:29 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още