IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Samsung инвестира 500 млн. долара в ново съоръжение в Китай

То ще бъде използвано за пакетиране и тестове и се очаква да бъде изградено до края на 2014 г.

12:58 | 14.09.13 г.
Samsung инвестира 500 млн. долара в ново съоръжение в Китай

Южнокорейският технологичен гигант Samsung Electronics Co Ltd ще инвестира 500 млн. долара в изграждането на съоръжение за пакетиране и тестове в северозападната част на Китай, съобщи китайският официоз China Daily, цитиран от Ройтерс.

Това е поредното разширяване на дейността на най-голямата южнокорейска компания във втората по големина икономика в света.

Новата инвестиция на Samsung става факт, след като през миналата година компанията вложи 7 млрд. долара за построяването на комплекс за производство на чипове в индустриалния град Сиан, а през януари наля 1,7 млрд. долара в дейността си в Куншан – бързо разрастващ се производствен център, разположен западно от Шанхай.

Най-големият производител на мобилни телефони, чипове за памет и телевизори в света се опитва да увеличи клиентите си и да осигури по-голям контрол върху разширяващата се производствена мрежа, която включва 250 завода в Китай.

Очаква се строителството на новото съоръжение да започне през януари 2014 г., като то трябва да бъде завършено до края на същата година, посочват от китайското издание.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:01 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още