IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Да свалиш цял филм за секунди...

Южна Корея ще инвестира 1,5 млрд. долара в 5G мрежа

11:08 | 23.01.14 г. 5
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Да свалиш цял филм за секунди...

Южна Корея ще инвестира мащабно в разширяването на своята инфраструктура за мобилен интернет. През следващите шест години страната ще вложи около 1,5 милиарда долара, за да въведе в експлоатация национална 5G мрежа, която ще представлява следващата епоха на мобилния трафик на данни.

„Ние подсилихме нашата икономика чрез въвеждането на 2G през 90-те години, през 2000 г. - с 3G и с 4G технологията през 2010 г.", се казва в изявление на Министерството на науката на Южна Корея. Сега е времето изпреварващо да се инвестира в разширяването на 5G мрежата за данни. Първата тестова фаза ще започне през 2017 г., а в съответствие с плановете до 2020 г. мрежата трябва да е налична за всеки.

5G-технологията е следващият крайъгълен камък в индустрията на предаването на мобилни данни след UMTS и LTE. Очакванията са, че 5G-услугите ще са с 1000 пъти по-бързо изпълнение, отколкото сегашната технология, което ще направи възможно свалянето на пълнометражен филм за секунди. Който иска да свали днес подобен по обем файл (от около 800 мегабайта), ще има нужда от поне 40 секунди, ако ползва стандарта 4G. В допълнение технологията 5G ще бъде достатъчно надеждна, за може например да позволява сърфиране на борда на влакове със скорост от над 500 километра в час.

Обявеният сега амбициозен инвестиционен план на южнокорейците, които и в момента разполагат с най-бързата мрежа за данни в света, са най-високите по обем инвестиции в последните години. През миналата година обаче Китай обяви, че неговият пионер в телекомуникационното оборудване Huawei планира да предложи 5G мрежа също до 2020 г. За тази цел групата ще вложи приблизително 600 милиона долара. Предвид нарастващите усилия в Европа (на Стария континент са предвидени вложения в размер на 900 млн. долара) и САЩ за разработване на 5G мрежа, азиатските страни очевидно не искат да губят време. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:31 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

5
rate up comment 3 rate down comment 0
Longin
преди 10 години
голем праз като е за секундитехнологиите не решашат фундаметалните чошешки проблеми, понякога ги задълбочават...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 3 rate down comment 0
kalendar
преди 10 години
е те там до Китай...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 3 rate down comment 2
melon
преди 10 години
Какво нещо е комунизма...Къде е Южна Корея, а къде е Северна!?!??!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 9 rate down comment 0
edimi
преди 10 години
И кат` се замислиш, колко Tr, Arg, Latino и прочие серии ще се изгледат в БГ-то... :)))))) Всяка баба/пък и не само де/ със смартфон. Ужас. "Уеб" и зрелища.От друга старна, майтап, майтап, ама гоУеми планове за тази 2020, гоУемо нещо. То ЕС план, то США план, то Азиатски, БРИКС и прочие, все за 2020 да ги финализират. Големо зомбиране.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 12 rate down comment 1
Mavi Goz
преди 10 години
Това ще е голямата стъпка в човешката цивилизация - по един филм на секунда! Крайъгълният камък на новата човешка раса - по един филм на всяко вдишване! Важмото е никъде да не напускаме виртуалната реалност! Колкото повече филми и музика, толкова повече еволюция към... @ivanoff, ти го кажи, че аз съм с по-консервативен изказ... хахаха
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още