IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Deutsche Telekom иска да господства в Централна и Източна Европа

“Ще има голяма революция във всяка страна”, коментира Клаудия Немат, която оглавява европейските операции на компанията извън Германия

22:42 | 14.02.14 г. 1
Deutsche Telekom иска да господства в Централна и Източна Европа

Deutsche Telekom планира да се превърне в лидер във всички централно и източноевропейски пазари до 2018 г., съобщава Bloomberg.

“Ще има голяма революция във всяка страна”, коментира в интервю в Скопие Клаудия Немат, която оглавява европейските операции на компанията извън Германия.

Deutsche Telekom започна отново да изкупува активи извън родината си, след като главният изпълнителен директор Тимотеус Хьотгес заложи на възстановяване на търсенето от Балтийските държави до о. Крит. Целта за господство означава, че компанията трябва да увеличи пазарния си дял, включително в Румъния и Полша, както и да засили предизвикателствата пред конкурентите като Orange SA и Polkomtel Sp.

Германската компания се съгласи тази седмица, за да изкупи миноритарните дялове в чешкото си подразделение за 1,1 млрд. долара. Базираният в Бон телеком планира за изкупи и допълнителни 10 на сто в Hellenic Telecommunications Organization SA от Гърция, съобщават запознати източници, пожелали анонимност.

Клаудия Немат засега отказва да коментира плановете за по-нататъшни придобивания.

Македония е първият европейски пазар на Deutsche Telekom, на който всички клиенти – и стационарните, и мобилните абонати, изпращат глас и данни чрез единна цифрова инфраструктура. Преминаването към тази технология подобрява качеството на гласа и позволява на потребителите да ползват по-високи скорости, за да изпращат повече данни с едно щракване на мишката.

“Аз винаги сравнявам този преход с прехода от конски карети към автомобили. Това е фундаментално различен тип технология, която има огромни предимства за клиентите, но също и за разходите”, коментира Немат.

Усилията на германския телеком за разширяване в Централна и Източна Европа идват на фона на дългогодишния спад на приходите от европейските операции на компанията заради кризата, отбелязва информационната агенция. Към декември 2012 г. подразделенията на компанията в Гърция, Унгария, Хърватия и Македония са безспорни лидери на своите местни пазари, което обнадежди дружеството за бъдещето му в региона.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:50 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 9 rate down comment 3
kane
преди 10 години
"Голяма революция" означава "голяма монополизация"
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още