IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Повечето клиенти за China Telecom през 2013 г. донесоха по-голяма печалба

Положителният финансов резултат на третия по големина телеком в Китай нарасна със 17%, а приходите се увеличиха с 14%

11:35 | 19.03.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Повечето клиенти за China Telecom през 2013 г. донесоха по-голяма печалба

Благодарение на по-големият брой абонати нетната печалба на China Telecom Corp. за 2013 г. скочи със 17%, предава MarketWatch.

Годишната нетна печалба нарасна до 17,55 млрд. юана (2,8 млрд. долара) от реализираните през 2012 г. 14,95 млрд. юана. Приходите през 2013 г. се увеличиха с 14% до 321,58 млрд. юана.

Анализаторите прогнозират, че рентабилността на China Telecom ще се подобри в сравнение с 2013 г., когато усилията на компанията да привлече по-платежоспособни клиенти започнат да се изплащат.

Най-големият по брой клиенти оператор на фиксирани услуги в Китай закупи бизнеса си с мобилни услуги през 2008 г. от China Unicom Ltd., като част от правителствения план за преструктуриране на телекомуникационния сектор. Дружеството прави значителни разходи именно за мобилния си бизнес.

Китайските телекоми се фокусираха върху подобряването на своите мрежи, за да се пригодят към нарастващия трафик на данни, след като голям брой потребителите замениха обикновените мобилни устройства със смартфони. Китай вече задмина САЩ като най-голям производител на смартфони. Ето защо търсенето на мобилни данни ще се увеличава.

Миналия месец друг голям играч на пазара в Поднебесната империя - China Unicom, оповести 47-процентен ръст на годишната печалба, след като по-малките играчи продължават да привличат клиенти от лидера China Mobile Ltd.

Най-големият мобилен оператор в света - China Mobile Ltd., ще оповести годишните си финансови резултати този четвъртък. Очакванията са, че печалбата ще се свие, тъй като компанията извърши инвестиции за подобряване на мрежата си и заради субсидиите за производството на апарати, предназначени за борба с конкуренцията. От своя страна China Telecom е третият по размери сред най-големите телекоми в Китай.

China Telecom и China Unicom ще извлекат ползи от по-ниските такси за взаимно свързване, които плащат на China Mobile от началото на тази година. Понижението в цената им е свързано с целта на правителството да стимулира конкуренцията в сектора.

Според анализаторите спестяванията от по-ниските такси за взаимно свързване ще позволят на по-малките компании да финансират подобренията на мрежите си и своите маркетингови кампании, което ще им позволи да завоюват по-голям пазарен дял.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:04 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още