IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Deutsche Telekom е одобрил оферта на Softbank за T-Mobile US?

Японската телекомуникационна компания беше предложила 50 млрд. долара за четвъртия по големина мобилен оператор в САЩ

18:23 | 29.05.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Deutsche Telekom е одобрил оферта на Softbank за T-Mobile US?

Мениджмънтът на Deutsche Telekom AG е одобрил предложението на японската телекомуникационна компания Softbank Corp. за закупуването на T-Mobile US Inc. - четвъртия по големина мобилен оператор в САЩ, който е собственост на немциите. За това съобщава новинарската агенция Kyodo, позовавайки се на източници от бранша, пише Ройтерс.

Главният изпълнителен директор на Softbank Масайоши Сон отправи офертата по време на среща с шефовете на T-Mobile и Deutsche Telekom в средата на май и получи тяхното одобрение.

Говорителят на Deutsche Telekom отказа коментар. От Softbank също не бяха открити за потвърждение, пише Ройтерс.

По-рано този месец източник на агенцията съобщи, че Sprint Corp. - собственост на  Softbank – е провела срещи с банки с цел осигуряване на финансиране на покупката на по-малкия си конкурент T-Mobile US. Става дума за 50 млрд. долара.

Deutsche Telekom притежава дял от 67% в T-Mobile US, а преди две седмици нейният главен изпълнителен директор Тим Хьотгес заяви, че е отворен за консолидация на телеком пазара в САЩ. 

Чрез едно евентуално сливане Sprint може да навакса изоставането си от двамата лидери на пазара Verizon и AT&T и да спести много пари чрез взаимно свързване на мрежите. Но според различни спекулации не само Sprint има интерес към T -Mobile US. Според информация на Ройтерс и американският доставчик на сателитна телевизия Dish визира едно евентуално поглъщане на оператора, който има борсова оценка от около 26 млрд. долара.

Наскоро T-Mobile разкри намерението си да започне да предлага iPad моделите на Apple заедно с безплатен интернет за 200 МВ. Впоследствие от компанията обясниха, че ще предлагат 16-гигабайтовите версии на iPad Air и iPad mini без първоначална вноска и месечни такси от съотвено 26,25 и 22,08 долара.

Продажбата на T-Mobile ще отведе Deutsche Telekom по стъпките на Vodafone Group, която продаде своя дял от 45% във Verizon Wireless за 130 млн. долара миналата година. Разликата се крие в това, че Vodafone притежава активи в развиващи се пазари като Африка и Индия, докато Deutsche Telekom ще остане напълно изложена на слабостите на европейските икономики.

През първото тримесечие най-голямата европейска телекомуникационна компания Deutsche Telekom отчете спад на оперативната печалба от 3,9% заради повишени разходи в САЩ, целящи привличането на повече потребители от конкуренцията.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:24 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още