IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Мрежата на Yettel спечели пети пореден сертификат Best in Test

Сертификатът позиционира оператора сред първите топ 25% от всички телекоми в света, тествани от независимата компания за сравнителен анализ umlaut

17:09 | 04.04.22 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Yettel</em></p>

Снимка: Yettel

Мрежата на Yettel бе отличена за пети пореден път с Best in Test сертификат от независимата организация за сравнителен анализ umlaut. Представянето на българските мрежи е измерено по методологията на umlaut, определяща златния стандарт в индустрията, която гарантира справедлива, прозрачна и безпристрастна оценка. Петият сертификат покрива всички мрежови технологии, вкл. 5G, което допълнително утвърждава силната позиция на Yettel на пазара.

„Поздравления за Yettel за постоянното подобряване на изживяването в мрежата и водещата роля в мобилните технологии в България. С общ резултат от 927 точки Yettel се класира най-високо в България за пети пореден път и се нарежда сред първите 25% топ мобилни мрежи, тествани от umlaut в световен мащаб през 2021-2022 г. С нашата уникална методология, призната за златен стандарт в индустрията, ние се фокусираме върху качеството и ефективността на мобилните мрежи по света, за да подобрим преживяването на техните потребители“, каза Хакан Екмен, главен изпълнителен директор „Телекомуникации“ в umlaut.

„Безкрайно сме горди да получим за пети пореден път Best in Test сертификата на umlaut, който е признание за забележителните ни постижения. Наградата е атестация за непрекъснатите инвестиции в разширяването и надграждането на нашата първокласна мобилна мрежа и осигуряването на отлично изживяване на нашите клиенти“, заяви Джейсън Кинг, главен изпълнителен директор на Yettel България.

„Когато говорим за мрежа, е важно не само да бъдем най-добрите, но и постоянно да предоставяме забележително, надеждно и сигурно изживяване. Този пети пореден Best in Test сертификат е изключително важен за нас, тъй като включва и нашата бързо развиваща се 5G мрежа, която днес покрива над 165 населени места“, каза Спас Велинов, главен директор „Технологии“ в Yettel България.

Методологията за сравнителен анализ на umlaut се приема за стандарт в индустрията днес. Тя се прилага в повече от 120 държави, като измерва над 200 мобилни мрежи по света. В България, прилагайки методологията, umlaut извърши задълбочено измерване за период от 24 седмици - от септември 2021 г. до март 2022 г. Yettel постигна най-високия общ резултат с 927 точки от максимални 1000, като подобри резултата от миналата година с цели 23 точки. Това е най-добрият общ резултат от трите мобилни оператора в България, съставен от над 68,6 млн. софтуерни измервания.

Yettel стартира своята 5G мрежа през юни 2021 г., като операторът продължава да разширява покритието и списъка от поддържани устройства. Всички потребители на абонаментен план получават безплатен достъп до 5G мрежата като част от инициативата на Yettel да предоставя най-новото от света на технологиите на повече хора. Операторът предлага и широк набор от устройства във всички ценови диапазони, като устройствата, поддържащи 5G, съставляват над 65% от смартфон портфолиото.

Best in Test мрежата на Yettel покрива 99% от населението на България чрез комбинация от технологии, позволяваща на клиентите да стриймват и свалят съдържание със светкавично бързи скорости и да се свързват с любимите си хора по всяко време и навсякъде.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:49 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още