IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Комуникационните кампании на А1 спечелиха 6 отличия на PR Приз 2022

Три първи места и по едно на втора и трета позиция, както и специален приз от Комисията по професионална етика получиха проектите на А1

13:58 | 20.05.22 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	Снимка: А1</p>

Снимка: А1

Корпоративните комуникации на А1 получиха заслужено признание на конкурса, организиран от Българското дружество за връзки с обществеността (БДВО) - PR Приз 2022. Съревнованието между 78 проекта в общо 14 конкурсни категории се проведе под мотото „Силата на думите – думите на силата“. За поредна година А1 бе сред участниците, спечелили най-голям брой награди, сред които три първи места в категориите „Корпоративна комуникационна кампания“, „Инфлуенсър маркетинг“ и „Кризисни комуникации“.

Първо място в ключовата категория „Корпоративна комуникационна кампания“ А1 спечели с незабавните и добре координирани действия за осигуряване на безплатни международни разговори и роуминг с Украйна за абонатите на А1 само ден след старта на войната. Кампанията за анонсирането на инициативата беше проведена под мотото „Най-важните разговори трябва да бъдат безплатни“.

Престижната първа награда в категория „Инфлуенсър маркетинг“ беше присъдена от авторитетното жури на инициативата „Интернет за всички“ с любимия инфлуенсър на децата Слави the Clashers, посветена на повишаване на знанията на децата и подрастващите за това как работят технологиите.

Екипът на А1 заслужи първото място и в категория „Кризисни комуникации“ за предотвратяване на ескалацията на несправедливите обвинения от страна на ТВ Алфа и ПП „Атака“ със средствата на корпоративните комуникации. За тази кампания Комисията по професионална етика към БДВО присъди и специална награда.

Второ място в категория „Работодателска марка“ беше присъдено и на дългосрочната кампания „MakeIThappen“ за утвърждаване позицията на А1 като предпочитан IT работодател. Трета награда получи корпоративната социално отговорна инициатива „Дигитално училище на България“, която беше насочена да насърчава все повече училища да използват силата на технологиите по иновативен начин за подобряване на образователния процес.

Представените проекти бяха оценени от независимо жури от експерти в сферата на връзките с обществеността, медиите и маркетинговите комуникации и бяха презентирани на живо пред представители на журито и комуникационната общност. Българското дружество за връзки с обществеността е най-старата професионална организация на специалистите в сферата и провежда конкурса ПР Приз от над две десетилетия.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:46 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още