IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Microsoft се завръща към старта

Концернът връща добре познатото старт меню в преработената версия на Windows 8

11:24 | 31.05.13 г.
Автор - снимка
Създател
Microsoft се завръща към старта

Microsoft прави обратен завой и връща Start бутона в преработената версия на своята операционна система Windows 8. Компанията обяви промяната още в началото на май, но сега тя официално стана факт.

Добре познатият от предишните версии Start бутон на версия 8.1 ще се появява на началния екран, когато потребителят премести мишката си в долния ляв ъгъл, споделя Microsoft в постинг в блога си. В същото време потребителите могат да избират алтернативно като основен изглед работния си плот вместо новия дизайн с плочките. 

С това Microsoft реагира на критиките за множество несигурни с новия изглед потребители. Тази критика е още по-сериозна, тъй като продажбите на компютри намаляват сериозно. Експертите очакват спад от около осем процента през текущата година. 

"Днешните компютри били предназначени за един свят, в който хората обслужват мобилните си устройства чрез докосване на екрана", пише мениджърът на Microsoft Антоан Леблонд. За този свят именно бил предназначен Windows 8.

„Ние обаче осъзнахме, че все още днес има много устройства без сензорен екран, особено в търговския сектор. Потребителите, които пътуват освен с компютър, и с мишка и клавиатура, трябва трябва по-лесно да ползват новата операционна система", смята той.

Леблонд обяви и повече подробности за новата версия с кодово име "Blue". Така например Windows 8.1 ще бъде оборудван с Internet Explorer 11, който в момента е единственият браузър, създаден специално за навигация с докосване. Файловете могат директно да бъдат внедрявани към облачната услуга SkyDrive, така че да са лесно достъпни. Също така търсенето в Bing и показването на резултатите от търсенето са подобрени.

Първият преглед на версията Microsoft ще направи на 26-и юни по време на конференцията за разработчици Build в Сан Франциско. В продажба Windows Blue ще бъде пуснат през август.

Още вчера Пол Търът от Microsoft публикува скрийншот от последната бета на Windows 8.1, от който ясно се вижда, че платформата разполага със Start бутон. Той има нов визуален стил и не е напълно ясно как точно ще изглежда менюто, което извиква. Въпреки това компанията от Редмънд се надява така да върне част от доверието на потребителите, свикнали с класическите методи за работа на Windows.

Същевременно днес американският концерн обяви, че в бъдеще клиентите му няма да бъдат принудени да чакат толкова дълго за актуализация на софтуер. Между Windows 7 и Windows 8 минаха три години.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:25 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Софтуер виж още

Коментари

Финанси виж още