IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

GTA V избута нагоре продажбите на видеоигри през септември

Продажбите на конзоли продължиха да пропадат, смъквайки се с 13%

09:52 | 18.10.13 г.
<p>
	Интересът към играта изненада дори и най-големите ѝ почитатели.<em> Снимка: Ройтерс</em></p>

Интересът към играта изненада дори и най-големите ѝ почитатели. Снимка: Ройтерс

Нова тенденция се очерта през последния месец на пазара на видеоигрите. Клиентите се втурнаха да купуват нови видеоигри, като GTA V, от магазините, а не както напоследък бе по-популярно – чрез изтегляне от интернет. Това стимулира рязък скок на обема на продажбите на дребно в САЩ, съобщава The Wall Street Journal.

Продажбите на дребно на нови видеоигри, хардуер, софтуер и аксесоари са нараснали с 27% до 1,08 млрд. долара през деветия месец на годината, сочат данните на NPD Group. Приходите от продажби при търговията само с видеоигри пък са се покачили с цели 40% до 768,6 млн. долара, добавят от компанията.

Според отделно изследване на SuperData продажбите на игри, изтеглени през интернет, не се представят добре. Обемът през септември е спаднал с близо 23% до 197,7 млн. долара.

Големият фактор за подобряването на данните безспорно се нарича GTA V, след като играта успя да постигне продажби в размер на впечатляващите 1 млрд. долара само в първите три дни от пускането си на пазара.

Madden NFL 25, последната спортна игра на Electronic Arts, е класирана на второ място в своеобразната класация, докато трета e NBA 2K14.

Продажбите на конзоли от своя страна продължиха да пропадат, смъквайки се с 13% до 183,2 млн. долара. Потребителите очакват следващото поколение устройства от Sony и Microsoft, които ще се появят по магазините през ноември.

Същевременно усилията на Nintendo да направи своята конзола Wii U по-привлекателна след разочароващия старт през миналата година дадоха своя резултат. Компанията понижи цената на най-скъпия си модел с 50 долара до 300 долара. Това беше достатъчно, за да помогне за увеличаване на продажбите с повече от 200% в САЩ.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:25 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Софтуер виж още

Коментари

Финанси виж още