IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Видеоиграта GTA V с рекордно добър старт на продажбите

Само за първия ден приходите от продажба надминаха 800 млн. долара

16:46 | 19.09.13 г. 2
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Магазините останаха отворени до късно, за да могат всички желаещи да се сдобият с новата игра. <em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Магазините останаха отворени до късно, за да могат всички желаещи да се сдобият с новата игра. Снимка: Ройтерс

Видеоиграта Grand Theft Auto V донесе в първия ден от продажбата си приходи от продажби за повече от 800 млн. долара (599 млн. евро). Както съобщиха от компанията-издател Take-Two Interactive Softwar, това е най-високата сума, постигана някога в уводния първи ден на пазара на игри. Фенове от цял свят очакваха нетърпеливо излизането на новата част от поредицата.

Grand Theft Auto (GTA) е една от най-успешните серии компютърни игри в историята на бранша. Играчите печелят точки от кражба на коли. В същото време играта е спорна заради драматичния образ на насилието, трафика на наркотици и проституцията, които са изобразени в нея.

Rockstar Games, подразделение на Take-Two, е работило пет години над новата игра. Нейното разработване е струвало според информация на запознати с развитието на бранша около 270 млн. долара - повече от бюджета на редица холивудски филми.

Само в Северна Америка 8300 магазини са били отворени до полунощ, за да позволят на феновете на поредицата да си купят играта. Все още в сумата от постъпленията от продажбата на първия ден не са включени данни от пазарите в Япония и Бразилия, където стартът на продажбите тепърва предстои.

Но първият ден на продажбите имаше и тъмна страна: Във Великобритания един човек е бил намушкан с нож от нападател, който е откраднал играта му само броени минути, след като той я е купил в супермаркет.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:46 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Софтуер виж още

Коментари

2
rate up comment 0 rate down comment 0
0pk
преди 10 години
E па кат я рекламират, ти купи ли я? :]
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 0 rate down comment 0
rraptor
преди 10 години
Имах си хас! Рекламират я навсякъде!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още