IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Yahoo придоби мобилното приложение Blink

Софтуерът е известен с това, че изпратените от потребителите съобщения се самоунищожават след определен период от време

13:46 | 14.05.14 г.
Yahoo придоби мобилното приложение Blink

Yahoo придоби мобилното приложение Blink, което позволява на потребителите да обменят съобщения, които след определен период от време се самоунищожават.

Идеята на онлайн гиганта обаче не е да развива софтуера, а да привлече талантите, които стоят зад него, съобщава BBC.

Очаква се приложението да бъде спряно през следващите седмици, а екипът на Blink, който се състои от седем души, да започне работа по „умните комуникационни продукти“ на Yahoo. Сред новите попълнения са бившите служители на Google Кевин Стивънс и Мишел Норгън, които основаха Meh Labs – старт-ъп компанията, създател на Blink.

Условията по сделката все още не са обявени официално. На уебсайта си екипът на Blink заяви, че очаква с нетърпение новите възможности, които Yahoo ще им предостави.

„Създадохме Blink, защото вярваме, че всеки трябва да бъде свободен да показва същата честност и спонтанност в онлайн разговорите си, както в разговорите лице в лице“, посочват създателите на приложението.

Твърди се, че Yahoo е купила общо 40 стартиращи компании, откакто Мариса Майер стана главен изпълнителен директор на компанията преди повече от две години.

Придобиванията са начин за търсене на обновление на интернет гиганта. Компанията се опитва да генерира повече мобилно съдържание и по-големи рекламни приходи, възползвайки се от увеличаващия се брой хора, които използват таблети и смартфони.

От своя страна, Blink се състезава със сериозни конкуренти като Snapchat, но и с нови играчи на пазара като Confide и Wickr.

В Blink потребителите могат да обменят текстови съобщения, снимки и видео, но това съдържание е достъпно само в рамките на определен период от време. След това то се изтрива автоматично. Когато потребител получи съобщение, на екрана на устройството се появява таймер, отброяващ времето, в което той може да прочете изпратения му текст. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:58 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Софтуер виж още

Коментари

Финанси виж още