IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Хакер публикува автентични кадри от новата игра Grand Theft Auto VI

Изтичане на информация от такъв мащаб е рядко срещано

10:01 | 19.09.22 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Снимка: Bloomberg LP
Снимка: Bloomberg LP

Хакер публикува автентични предварителни кадри от разработката на Grand Theft Auto VI, най-очакваната игра на Take-Two Interactive Software, предава Bloomberg.

Видеата предлагат обширен и неоторизиран поглед върху създаването на една от най-популярните игри в индустрията. Изтичането на информация от такъв мащаб е толкова рядко, че някои хора се съмняват в автентичността, но източници, запознати с разработката на играта, посочват, че видеоклиповете са истински. Кадрите предоставят ранен поглед към все още неизпипаната Grand Theft Auto VI, макар че финалната версия ще бъде подобрена, допълват източниците, пожелали да останат анонимни.

Хакерът публикува десетки невиждани досега видеа от Grand Theft Auto VI онлайн през уикенда. Във форума, в който се случи това, извършителят твърди, че е същият хакер, който е успял да проникне в системите на Uber Technologies. Тази информация обаче не е проверена. В последващо съобщение за Grand Theft Auto хакерът коментира: „Искам да преговарям за сделка“ и подсказва, че може да публикува повече вътрешна информация за проекта.

Говорител на Take-Two не е отговорил на запитването за коментар извън обичайното работно време.

Последната игра от поредицата излезе през 2013 г. Предстоящата Grand Theft Auto VI е в процес на разработка от 2014 г., писа Bloomberg. За първи път поредицата ще включва герой жена. Take-Two призна за съществуването на играта за първи път през февруари – новина, която бързо доведе до 7% ръст на цената на акциите на компанията.

Служители на Rockstar Games, студиото на Take-Two, което разработва Grand Theft Auto, са били изумени от изтичането на информация, твърдят източници, запознати с проекта. Все още не е ясно как ръководството на компанията ще отговори на случилото се.

През юли разработчикът на игри Roblox обвини хакер за публикуването на открадната информация в опит да изнуди компанията.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:01 | 19.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Софтуер виж още

Коментари

Финанси виж още