IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Revolut: Имаме над 25 млн. клиенти по света

България е в топ 5 на най-големите пазари на компанията в Централна и Източна Европа

15:45 | 28.11.22 г.
Александър Косчейев. Снимка: Revolut
Александър Косчейев. Снимка: Revolut

Финансовото приложение Revolut вече има над 25 млн. индивидуални клиенти по целия свят, като обработва по над 330 млн. трансакции месечно, съобщават от компанията.

В Централна и Източна Европа (България, Румъния, Полша, Унгария, Чехия, Литва, Латвия, Словакия, Словения и Естония) Revolut вече има 7,5 млн. клиенти. В Румъния броят им е 2,5 млн., като той е нараснал с 67% за 12 месеца. Страната е лидер в региона и задържа втората си позиция в световната класация на Revolut, след Великобритания, докато Полша се радва на голям растеж през последните 6 месеца.

Петте топ пазара на компанията в региона включват още Унгария (800 хил. ритейл клиенти), България (500 хил.) и Литва (над 415 хил.)

По думите на главния изпълнителен директор на Revolut Николай Сторонски надхвърлянето на 25 млн. клиенти за период от седем години е „фантастично постижение за компанията“.

„Нашата мисия е да отключим силата на безграничната икономика за всички, като предложим първото в света финансово суперприложение по всички части на света. Тази година направихме важни стъпки в постигането на това, със силен растеж на нашата клиентска база, достигайки прага от 7,5 млн. клиенти в региона. Според нашите данни един на всеки трима потребители от страните в ЦИЕ използва финансови технологии, за да подобри финансовите си умения и знания“, коментира Алексей Косчейев, ръководител растеж в ЦИЕ на Revolut.

Създадената във Великобритания през 2015 г. Revolut предлага парични трансфери и обмен на пари.

Тази година компанията разшири присъствието си на американския пазар, където има над половин милион потребители. Броят на служителите на Revolut в Северна Америка пък достигна 150. Освен това финтех компанията разширява дейността си в няколко нови пазара в Латинска Америка, Азия и Близкия изток. В следващите няколко месеца се очаква Revolut да заработи и в Нова Зеландия, в допълнение към вече наличните операции в Австралия.

Освен това компанията ще пусне олекотена версия на приложението си – Revolut Lite, в няколко страни в Латинска Америка, Югоизточна Азия и Близкия изток през следващите месеци. Потребителите на тази услуга ще могат да прехвърлят пари зад граница веднага и безплатно.

Компанията твърди, че растежът на броя на клиентите на Revolut Business също се ускорява. Над 2 хил. нови активни компании се присъединяват към Revolut Business всяка седмица, а това е най-бързият темп на растеж на този сегмент до момента.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:45 | 28.11.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Софтуер виж още

Коментари

Финанси виж още