IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Block записа 40% ръст на брутната печалба

От началото на годината до обявяването на отчета цената на акциите на компанията е нараснала с 15%

14:21 | 24.02.23 г.
Снимка: Yana Paskova/Bloomberg
Снимка: Yana Paskova/Bloomberg

Цената на акциите на Block нарасна с близо 8% по време на следборсовата търговия в четвъртък, след като компанията за разплащания отчете резултати, които не изпълниха изцяло очакванията, но все пак обяви силен ръст на брутната си печалба, пише CNBC.

Block отчете 1,66 млрд. долара брутна печалба, или с 40% спрямо година по-рано. Това надмина прогнозата на Wall Street за 1,53 млрд. долара. Печалбата на акция е достигнала 22 цента на коригирана база спрямо очаквани 30 цента на акция.

Приходите за периода са 4,65 млрд. долара при прогноза за 4,61 млрд. долара по данни на Refinitiv.

Анализаторите се фокусират върху брутната печалба като по-точен измерител на основния бизнес с трансакции на компанията.

Организацията отчете некоригирана нетна загуба от 114 млн. долара, или 19 цента на акция, за тримесечието.

Block, някога известна като Square, коментира пред CNBC, че е завършила годината с 51 млн. месечни потребители на Cash App през декември, като средно двама от всеки трима са правили трансакции всяка седмица.

Бизнесът с Cash App отчете 848 млн. долара брутна печалба, или ръст от 64% на годишна база, през декември 2022 г.

Компанията, която се управлява от главния изпълнителен директор Джак Дорси, заяви, че Cash App Card е генерирала повече от 750 млн. долара брутна печалба за 2022 г., т.е. с 56% повече спрямо преходната година.

Бизнесът със Square е записал 22% ръст на брутната печаба на годишна база до 801 млн. долара.

Преди движенията си по време на следборсовата търговия книжата на компанията се радваха на над 15% повишение на стойността за 2023 г.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:21 | 24.02.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Софтуер виж още

Коментари

Финанси виж още