IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Брутната печалба на Block успя да надмине очакванията

Компанията се радва на ръст на потреблението на приложението Cash App

09:09 | 04.11.22 г.
Изпълнителният директор на Block Джак Дорси. Снимка: David Paul Morris/Bloomberg
Изпълнителният директор на Block Джак Дорси. Снимка: David Paul Morris/Bloomberg

Block – компанията за дигитални разплащания, преди известна като Square, отчете брутна печалба за третото тримесечие, която надмина очакванията на анализаторите, подкрепена от увеличаването на бизнеса от търговци на дребно и ресторанти, ползващи нейните продукти, пише Bloomberg.

Новината доведе до над 17% ръст на цената на акциите на компанията по време на следборсовата търговия в САЩ в четвъртък.

През третото тримесечие брутната печалба – печалбата на Block без някои разходи като тези за маркетинг и продуктово развитие, е достигнала 1,57 млрд. долара. Това е увеличение с 38% на годишна база и е по-високо от средната прогноза на анализаторите за 1,52 млрд. долара.

Cash App, потребителското приложение на Block за изпращане на пари до приятели или за купуване на акции и криптовалути, също отчете 51% скок на брутната печалба. Компанията заяви, че е имала най-големия входящ тримесечен паричен поток в историята си, което означава, че повече хора депозират пари в сметките си в Cash App.

 

Приложението вече има 49 млн. месечно активни потребители, спрямо 47 млн. през предходното тримесечие.

Block се управлява от съоснователя на Twitter Джак Дорси. Цената на акциите ѝ достигна 63,61 долара, след като приключи борсовата сесия на ниво от 53,91 долара. От началото на годината книжата са загубили 67% от стойността си.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:09 | 04.11.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини и анализи виж още

Коментари

Финанси виж още