IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

ЕК: WhatsApp се съгласи на повече прозрачност в промените в политиката си

Потребителски организации в цяла Европа по-рано се оплакаха от практиките на чат приложението

22:31 | 06.03.23 г.
Автор - снимка
Създател
Снимка: Gabby Jones/Bloomberg
Снимка: Gabby Jones/Bloomberg

Чат приложението WhatsApp на Meta Platforms се е съгласило да стане по-прозрачно що се отнася до промените в политиката му за поверителност, въведени през 2021 г., съобщи Европейската комисия след оплаквания от потребителски организации в цяла Европа, предава Ройтерс.

Европейската потребителска организация (BEUC) и Европейската мрежа на потребителските органи миналата година казаха, че WhatsApp не е изяснила промените на ясен и разбираем език, нарушавайки законите на блока.

Националните регулаторни органи в страните членки на ЕС могат да санкционират компании за нарушения.

WhatsApp вече се съгласи да обясни промените в договорите на потребителите в ЕС и как те могат да засегнат техните права. Освен това обяви, че ще покаже на видно място възможността потребителите да приемат или отхвърлят промените и да гарантира, че могат лесно да затварят изскачащи известия за актуализации.

Компанията също така потвърди, че личните данни на потребителите не се споделят с трети страни или други компании на Meta, включително Facebook, за рекламни цели.

„Потребителите имат право да разберат с какво се съгласяват и какво конкретно включва този избор, така че да могат да решат дали искат да продължат да използват платформата“, коментира еврокомисарят по правосъдието Дидие Рейндерс.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:28 | 06.03.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Софтуер виж още

Коментари

Финанси виж още