IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Мениджърът на Meta зад придобиванията на Instagram и WhatsApp я напуска

Работата по стратегически технологични сделки е доста интензивна, казва Амин Зуфонун

14:16 | 20.10.22 г.
Автор - снимка
Създател
Снимка: Bloomberg LP
Снимка: Bloomberg LP

Изпълнителният директор на Meta Platforms Inc., който е участвал в придобиването на Instagram, WhatsApp и Oculus, заяви, че напуска социалния медиен гигант, предава Bloomberg. 

Амин Зуфонун, вицепрезидент по корпоративното развитие на компанията, ще си вземе почивка след почти 12 години в концерна, заяви той в публикация в профила си във Facebook на Meta. „Работата по стратегически технологични сделки е доста интензивна", каза той. 

„Ще ми липсват много неща и може би най-вече приятелите и колегите, които направиха така, че дори някои от най-предизвикателните моменти в кариерата ми да са и едни от най-удовлетворяващите и забавните“, добавя мениджърът. 

Стратегията за придобиване помогна на Meta да достигне до сегашното си господство в социалните медии. Тя също така привлече интензивен антитръстов контрол - особено около сделките за приложението за споделяне на снимки Instagram и услугата за съобщения WhatsApp, които Федералната търговска комисия на САЩ се опитва да развали. Натискът от страна на регулаторните органи през последните години затруднява Meta при осъществяването на подобен вид сделки за придобивания. 

Едва вчера стана ясно, че покупката на Meta Platforms Inc. на търсачката за GIF Giphy за 315 млн. долара е блокирана отново от антитръстовия орган на Обединеното кралство, с което ще се сложи край на годините несигурност около сделката. Така американската компания е принудена да продаде Giphy.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:16 | 20.10.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Социални мрежи виж още

Коментари

Финанси виж още