IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Baidu съди Apple и разработчици за фалшиви приложения за Ernie bot

Интернет гигантът обяви, че чатботът все още няма официално мобилно приложение

11:30 | 10.04.23 г.
Снимка: © 2023 Bloomberg Finance
Снимка: © 2023 Bloomberg Finance

Китайският гигант в търсачките Baidu е завел дело срещу разработчици на приложения и Apple заради фалшиви копия на своето приложение Ernie bot, които са попаднали в App Store на американския технологичен концерн, предава Ройтерс.

Използващият изкуствен интелект чатбот Ernie, който беше пуснат миналия месец, е смятан за най-близкия отговор на Китай към разработения в САЩ чатбот ChatGPT.

Baidu заяви, че е завела дела в Beijing Haidian People’s Court срещу разработчиците, които стоят зад фалшивите приложения, както и срещу Apple.

„В момента Ernie няма никакво официално приложение“, сподели Baidu в изявление късно в петък, което беше публикувано в официалния акаунт на компанията „Baidu AI” в WeChat.

Освен това интернет гигантът публикува снимка на съдебните си документи.

„До официално съобщение от нашата компания всяко приложение на Ernie, което виждате в App Store или други магазини, е фалшиво“, гласи съобщението.

Apple не е отговорила веднага на запитването за коментар по въпроса.

От Ройтерс са направили търсене в събота, което е установило, че все още има поне четири приложения, носещи името Ernie bot на китайски език, като всичките са фалшиви и са открити в App Store на Apple.

Ernie bot е достъпен само за потребители, които кандидатстват и получат кодове за достъп. В изявлението си Baidu също така предупреждава хората да не продават кодовете си за достъп.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:30 | 10.04.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Софтуер виж още

Коментари

Финанси виж още