IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Dropbox съкращава 16% от служителите си 

Компанията очаква да понесе разходи в размер между 37 и 42 млн. долара

10:12 | 28.04.23 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Акциите на Dropbox поевтиняха с почти 3,5% след анонсирането на новината. Снимка: EPA/PETER FOLEY
Акциите на Dropbox поевтиняха с почти 3,5% след анонсирането на новината. Снимка: EPA/PETER FOLEY

Dropbox се присъединява към нарастващия списък с компании в областта на технологиите и компютрите, които са обявили съкращения на работни места през 2023 г. Компанията за съхранение в облака ще съкрати 500 работни места, което е около 16% от всички служители, на фона на забавящия се растеж и опита на цялата индустрия да използва все повече изкуствен интелект в услугите и продуктите си. 

Главният изпълнителен директор Дрю Хюстън заяви в писмо до служителите, че макар Dropbox да остава печеливш, насрещният вятър от спада в икономиката е оказал натиск върху бизнеса и е направил някои от инвестициите му неустойчиви, пише The Wall Street Journal. 

Хюстън също така заяви, че неотдавнашният бум на интереса към приложенията на изкуствения интелект за компютри е ускорил експанзията на компанията за облачен софтуер в тази област и е наложил пренареждане на персонала. 

„В един идеален свят просто бихме прехвърлили хора от един екип в друг. И сме го правили, когато е било възможно", казва той. „Следващият етап на растежа ни обаче изисква различна комбинация от умения, особено в областта на изкуствения интелект и разработването на продукти на ранен етап“, допълни Хюстън. 

Главният изпълнителен директор заяви, че други неотдавнашни инвестиционни области, които са били обещаващи преди последния икономически спад, сега или имат по-ограничен потенциал, или не са се представили толкова добре, колкото се очакваше.

„Направихме по-значителни съкращения в тези области, за да освободим инвестиции за бъдещия ни растеж", каза Хюстън.

Компанията очаква да понесе разходи в размер между 37 и 42 млн. долара, свързани със съкращенията на работни места, основно за обезщетения и помощи за служителите, става ясно от подаденото заявление до регулаторните органи. Очаква се повечето от тези разходи да бъдат отчетени през второто тримесечие.

Акциите поевтиняха с 3,49% по време на сесията в четвъртък. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:13 | 28.04.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Софтуер виж още

Коментари

Финанси виж още