IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

YouTube създаде музикален инкубатор, занимаващ се с изкуствен интелект

Първият му партньор е Universal Music

19:28 | 21.08.23 г.
Снимка: Gabby Jones/Bloomberg
Снимка: Gabby Jones/Bloomberg

YouTube пуска инкубатор за работа с артисти и музиканти, за да проучи използването на изкуствен интелект в музиката, сочи публикация на компанията, цитирана от Ройтерс.

Звеното на Alphabet е подписало договор с Universal Music, която е нeин първи партньор за инкубатора, и ще работи с изпълнители като Anitta, Бьорн от ABBA и Макс Рихтер.

„Инкубаторът ще помогне за формиране на подхода на YouTube, докато работим с някои от най-иновативните артисти, автори на песни и продуценти в индустрията“, посочва главният изпълнителен директор на YouTube Нийл Мохан.

Групата „ще помогне за събиране на анализи от експерименти с изкуствен интелект и проучвания, които разработват в YouTube”, твърди той, допълвайки, че платформата ще привлече повече партньори.

Генеративният изкуствен интелект е способен за генериране на текст, изображения, звуци и други данни.

След пускането на ChatGPT в края на миналата година технологията навлезе в редица индустрии, макар че властите в отделни страни въвеждат правила, които предотвратяват злоупотребата с нея, включително нарушаването на авторските права и спама.

YouTube заяви, че допълнително ще инвестира в технологии, базирани на изкуствен интелект, включително ще развие своя инструмент за управление на авторските права Content ID, чиято цел е да защитава зрителите и творците.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:29 | 21.08.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Софтуер виж още

Коментари

Финанси виж още