IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Анди Джаси, Amazon: Генеративният AI ще промени изживяването за всеки клиент

Лидерът на Amazon очаква технологията да подобри начина, по който компанията предвижда какво искат потребителите

16:04 | 10.12.23 г. 1
Автор - снимка
Създател
Снимка: David Paul Morris/Bloomberg
Снимка: David Paul Morris/Bloomberg

Главният изпълнителен директор на Amazon Анди Джаси заяви, че генеративният изкуствен интелект (AI) ще промени изживяването на клиентите на корпоративния бизнес на компанията и бизнеса с потребителски стоки, пише CNBC.

„Генеративният изкуствен интелект ще промени изживяването на всеки клиент. Той ще стане много по-достъпен за разработчиците и дори за бизнес потребителите, които да го ползват“, коментира той. „Така че мисля, че ще донесе много добро за обществото“.

Amazon се гордее със способността си да предвижда какво искат да купят клиентите, но Джаси твърди, че генеративният AI ще подобри допълнително тези процеси. Новара технология също така ще направи виртуалния асистент на Amazon – Alexa, по-напреднал, допълва той.

„Ако сте изучавали генеративен AI и все още му се присмивате, наистина не обръщате внимание за какво става дума“, коментира Джаси. „Смятаме, че имаме реална възможност да бъдем лидер там и сме в процес на изграждане на много по-обширен голям езиков модел под шапката на Alexa, който ще я направи едновременно много по-информирана и много по-разговорна.“

Джаси признава, че съществуват потенциални опасности от изкуствения интелект, като посочва, че фирмите трябва да инвестират в сигурност и да се уверят, че големите им езикови модели на халюцинират.

През юни Amazon Web Services обяви, че ще инвестира 100 млн. долара в център, който да помогне на компаниите да използват генеративен изкуствен интелект. В края на ноември компанията пусна нов чатбот, наречен Q – най-новият ѝ опит да бъде в крак с конкурентните технологични гиганти Microsoft и Google в сферата на софтуера за продуктивност.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:05 | 10.12.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Софтуер виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 9
khao
преди 4 месеца
тоест ще стане по гадно от преди... :))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още