IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Revolut навлиза в бизнеса с мобилни планове

Решението е част от стремежа на Revolut да се превърне в суперприложение

14:54 | 13.02.24 г. 1
Снимка: Revolut
Снимка: Revolut

Британската компания за финансови технологии Revolut пуска мобилни планове във Великобритания, обяви фирмата пред CNBC. Това я превръща в първата компания за финтех услуги в страната и една от първите в света, която предлага телекомуникационни планове.

Еднорогът за дигитално банкиране и разплащания твърди, че ще започне да предлага електронни SIM карти (eSIM) тази седмица. Плановете ще започнат да се предлагат през следващите дни.

Клиентите на основната услуга на Revolut без абонамент могат да получат стандартен план за eSIМ, който им позволява достъп до приложението Revolut, като ще могат да зареждат мобилна услуга, когато им е необходимо. Например, ако потребител на Revolut пристигне на летище и изчерпа данните от доставчика си, той може да получи безплатен достъп до функциите на приложението Revolut и да добави мобилни данни.

Клиентите на премиум пакета на Ultra ще получават пакет от 3GB данни, който да ползват по света и ще се подновява всеки месец. Това означава, че потребителите няма да се притесняват от неочаквани такси за роуминг при влизане в друга държава.

Разходите за използване на мобилни данни в чужбина се увеличиха за британците през последните години. Няколко мобилни оператора, включително BT, Vodafone и Three, въведоха отново такси за роуминг, след като Великобритания напусна Европейския съюз. Преди това британците можеха да пътуват из ЕС без такси за роуминг. Междувременно повечето мобилни оператори не включват безплатни данни в страни извън ЕС като част от стандартните си планове.

Потребителите на Revolut без Ultra абонамент могат да получат първоначална оферта от 100 MB безплатни данни, ако се включат преди 1 май. Офертата е валидна 7 дни.

Revolut си партнира с британския мобилен оператор 1Global, преди известен като Truphone, за пускането на своите eSIM.

Тара Масуди, генерален мениджър на премиум продуктите на Revolut, твърди, че решението на компанията да пусне електронни SIM карти е свързано с плановете на компанията да се превърне в по-всеобхватно „суперприложение“ с услуги, обхващащи банкови сметки, обмяна на валута, застраховки, туристически резервации и други.

„Нашата амбиция е да бъдем финансовото суперприложение“, коментира Масуди пред CNBC.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:32 | 13.02.24 г.
Специални проекти виж още
Още от Софтуер виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 0
Dani_2077
преди 2 месеца
Интересно ... не е зле. Време е и в Европа да има "Super app", не само в Китай. Лошото е, че простите британци излязоха от ЕС ...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още