IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Texas Instruments прецизира прогнозата си

Компанията очаква по-ниски приходи и печалба, а акцията падна с почти 2%

12:00 | 11.06.13 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Texas Instruments прецизира прогнозата си

Производителят на чипове Texas Instruments прецизира прогнозата си за текущото второ фискално тримесечие и заговори за окуражаваща пазарна ситуация, предава Ройтерс.

Американският концерн очаква приходи в диапазона между 2,99 до 3,11 млрд. долара вместо досегашните 2,93 до 3,17 млрд. долара. 

Печалбата ще бъде в размер на между 39 и 43 цента на акция (досега - 37 до 45 цента). Запитани от Ройтерс анализатори очакваха средностатистически приходи от 3,055 млрд. долара и печалба в размер на 42 цента на акция.

Новите очаквания се отразиха и на Wall Street, като в следборсовата търговия акциите на Texas Instruments се свиха с 1,8 на сто. 

Говорител на конкурента на Infineon заяви по време на телеконферентен разговор с анализатори, че тримесечието се развива според очакванията. „Сегашната пазарна ситуация е окуражаваща“, поясни той. В областта на конкуникационната инфраструктура бизнесът се развивал добре, докато търсенето сред производителите на компютри оставало слабо.

В средата на декември 1012 г. американският концерн намали радикално прогнозата си за печалба поради високите разходи за предстоящото преструктуриране на групата. Намалението се дължи и на обявеното през ноември съкращаване на 1700 работни места.

Texas Instruments обяви своето излизане от бизнеса с мобилни процесори през ноември. Причините са силната конкуренция и високите разходи за развитие в бързо развиващата се индустрия. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:20 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Хардуер виж още

Коментари

Финанси виж още