IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Kodak готви емисия на права за 406 млн. долара, за да избегне фалита

Сумата ще представлява 85% от имуществото на компанията след преструктурирането и ще позволи разплащане с кредитори, които няма да се възползват от емисията

16:10 | 19.06.13 г.
Автор - снимка
Редактор
Kodak готви емисия на права за 406 млн. долара, за да избегне фалита

Eastman Kodak Co обяви, че ще поиска одобрение от съда, за да предложи права на стойност 406 млн. долара, които биха осигурили на кредиторите голям дял в компанията, след като тя излезе от процедурата по защита срещу фалит, съобщи Ройтерс.

От Kodak посочиха, че кредитори са се съгласили да подкрепят предложение, което ще позволи на базираната в Рочестър, щата Ню Йорк, компания да емитира 34 млн. обикновени акции на стойност 11,94 долара за брой, което представлява 85% от стойността на имуществото след преструктурирането.

Оттам добавиха, че приходите от предлагането на права ще бъдат използвани за разплащане с различни кредитори, включително с още второстепенни кредитори, които няма да получат дял в реорганизираната компания.

Кредиторите, предлагащи варианта, са GSO Capital Partners, BlueMountain Capital, Джордж Карфункел, United Equities Group и Contrarian Capital, уточниха оттам.

От компанията заявиха, че официалната ѝ комисия от необезпечени кредитори я е посъветвала да намери поематели за предлагането на права.

„Това споразумение, което служи за решаващ елемент в капиталовата структура на новия Kodak, ни дава възможност да уредим всеобхватно задълженията си с многобройните ни ключови кредитори“, изтъква в съобщение на компанията нейният главен изпълнителен директор Антонио Перес.

От Kodak подчертаха, че се надяват да излязат от процедурата по защита срещу фалит през третото тримесечие на годината.

Kodak потърси защита от кредиторите си през януари 2012 г. заради високите разходи за пенсии на служителите и след като в продължение на много години изоставаше зад конкурентите си при навлизането на дигиталните технолигии във фотографския бизнес. Оттогава компанията разпродаде различни активи и планира да излезе от процедурата за защита срещу фалит като бизнес, ориентиран към предлагане на снимки за компаниите.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:18 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Хардуер виж още

Коментари

Финанси виж още