IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Спекулациите за новия iPhone изстреляха акциите на Apple

Пазарната капитализация на калифорнийския концерн се повишава днес с над 2 на сто

20:33 | 12.08.13 г.
Автор - снимка
Създател
Спекулациите за новия iPhone изстреляха акциите на Apple

Слухове за скорошно представяне на нов iPhone насърчиха днес цената на акциите на Apple. На Wall Street в Ню Йорк книжата скочиха в началните часове на сесията с 2,07 на сто до 463,85 долара (почти 348 евро). Онлайн изданието All Things Digital предаде в неделя, че Apple ще представи своя нов iPhone на 10-и септември, като се позова на добре информирани източници.

Очаква се, че Apple ще представи нова версия на iPhone 5, а може би и евтин iPhone. Конкуренцията заплашва да настигне американците: по целия свят пазарният дял на Apple на пазара на смартфоните пада, особено заради по-евтини устройства, работещи с операционната система на Google – Android. През идните години цената на устройствата ще става все по-важна, тъй като пазарите в развиващите се пазари са все по-наситени и затова  производителите прибягват към нови, засега недостигнати пазари, пише AFP.

„Ако Apple предложи по-достъпен iPhone, тогава компанията автоматично ще вземе пазарен дял от Android", казва Трип Чоудри от Global Equity Research. Самата Apple не коментира плановете за евтин iPhone досега.

Компанията също така не предоставя данни за продажбите за отделните модели iPhone. Анализаторите изчисляват, че моделите 4 и 4S обаче продължават да се продават много добре - защото са по-евтини от най-новия модел.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:04 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Хардуер виж още

Коментари

Финанси виж още