IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Qualcomm разочарова с прогнозата си

Производителят не успя да оправдае очакванията на пазара за печалбата си

13:56 | 07.11.13 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Qualcomm разочарова с прогнозата си

Успешният марш на евтините мобилни телефони забавя бизнеса на специалиста по чипове Qualcomm по-силно от очакваното от експертите.

За първото фискално тримесечие на следващата година компанията очаква приходите да бъдат в размер на 6,3 до 6,9 млрд. долара, съобщиха от компанията. Печалбата на акция ще бъде в диапазона между 1,10 и 1,20 долара.

Анализаторите очакваха повече от двата ключови показателя, вследствие на което цената на акциите на Qualcomm поевтиня с повече от 4%, предава Bloomberg

През изминалото четвърто фискално тримесечие производителят на чипове успя да повиши както приходите си, така и печалбата, но не отговори на очакванията на пазара. Същевременно пионерът в областта на CDMA разочарова със сдържаните си очаквания за 2014 г.



За периода Qualcomm има увеличение на приходите с цели 33% до 6,48 млрд. долара. Нетната печалба се увеличава с 18% до 1,5 млрд. долара, или 86 цента на акция, след печалба от 1,27 млрд. долара, или 73 цента за акция преди година.

Без еднократните ефекти Qualcomm постига коригирана нетна печалба (не по системата GAAP) от 1,05 долара на акция, което е под очакванията на анализаторите. Тяхната прогноза беше за приходи от само 6,35 млрд долара, но нетна печалба от 1,09 долара на акция. 

Клиентите са поръчвали повече части за евтини мобилни телефони, каза главният финансов директор Стив Молънкопф. Въпреки че търсенето на по-скъпите мобилни телефони се повишава, то този ръст не е в същата висока степен. През фискалната 2014 г. Qualcomm очаква продажбите да са между 26 и 27,5 млрд. долара, а експертите по-рано очакваха да бъде достигната горната граница на този диапазон.

Повече по темата вижте в материала на Bloomberg.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:57 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Хардуер виж още

Коментари

Финанси виж още