IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Какво да очакваме от Apple през 2014 г.?

Компанията може би най-сетне ще ни зарадва с Apple TV и iWatch

14:50 | 05.01.14 г. 2
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Въпросът, който стои пред компанията в навечерието на 2014 г., е как да си върне предишния блясъка,&nbsp;<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Въпросът, който стои пред компанията в навечерието на 2014 г., е как да си върне предишния блясъка, Снимка: архив Ройтерс

Непредвидено и неочаквано

Градският съвет в Купертино, Калифорния, позволи на Apple да използва помещение в Силициевата долина за създаването на кампус. Компанията вече е започнала работа там и се очаква да създаде една огромна или няколко по-малки сгради през 2014 г.

Докато някои хардуерни иновации вече са на дневен ред, се очаква Apple да разкрие и по-бърз процесор. Очаква се iPad Air също да бъде подобрен, за да бъде разграничен най-сетне от iPad Mini с Retina.

Би трябвало и iOS също да има нова версия през следващата година и тя да е нещо повече от междинна актуализация. OSX също трябва да получи малък ъпдейт. Вероятно двете 64-битови системи ще стават все по-близки, макар че няма да се слеят в едно.

„Винаги съм мислила, че ще ги запазят по отделно“, твърди Миланезо. Сега тя вижда и възможно сливане в бъдеще, макар че е по-заинтригувана от потенциалните изненади през следващата година. По думите ѝ наемането на Анджела Арендс, която преди е работила в Burberry, може да означава много за подобряване на продажбите на дребно.

Всъщност подходът към продажбите на дребно са копирани от цялата индустрия, но Миланези твърди, че не може да се запази това „бутиково усещане“ , докато се обслужват още и още нови клеинти. Според нея Арендс може да помогне на Apple да използва по-добре данните за потребителите. Ако Apple Store знае повече за вас, когато влезете в магазина, могат да ви накарат да се чувствате сякаш сте в бутик от висок клас.

Бъдещето

Баджарин подчертава, че продажбите на лаптопи и настолни компюти са се свили със 100 млн. броя от 2010 г. насам, докато таблетите като iPad се яхнали вълната. Той се колебае дали няма да се появи нещо като iPad Pro, който ще е по-голям iPad, или просто някакво подобно устройство с по-голяма производителност.

Според Миланези това звучи правдоподобно и тя очаква, че Apple ще работи в посока създаването на по-сигурни таблети и по подобрения в разделението между забавните приложения и корпоративните такива, за да може потребителят да е маскимално улеснен.

Със сигурност ще видим и няколко подобрения в iPod, ще има освежавания на лаптопите, все по-красиви iMac-ове и още много други проекти.

През 2014 г. се очаква заработи по-сериозно по пускането на безплатни възможности за съхранение на до 10 GB данни в iCloud и стартиране на реклама или маркетинг кампания за образоване на потребителите.

Apple отново има възможност за много иновации. Възможно е и задълбочаване на партньорството ѝ с Yahoo и по-добра видимост на Tumblr в iOS. Прогнозите подсказват и за все повече персонализирани устройства, както и за нещо напълно неочаквано.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:10 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Хардуер виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 0
Svetulka
преди 10 години
Customer management!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още