IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

САЩ в очакване на ключово решение за използването на дрони

Споровете относно възможността за нарушаване на неприкосновеността на личния живот продължават

16:03 | 28.12.13 г. 3
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Идеята на Amazon да използва дрони за доставките си показа, че безпилотните самолети могат да бъдат полезни за бизнеса. <em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Идеята на Amazon да използва дрони за доставките си показа, че безпилотните самолети могат да бъдат полезни за бизнеса. Снимка: архив Ройтерс

“Един от начините за преодоляване на обществената съпротива срещу дроните и възползването от икономическите възможности, които те предоставят, е хората да бъдат успокоени, че личната им неприкосновеност ще бъде запазена”, уточнява той.

Полицията в Арлингтън, Тексас, използва дрони, за да наблюдава кооперация, известна с името "Райската градина", за да търси наркотици. Разрешение за ползването на безпилотни самолети е дадено и за следенето на комплекс, в който се барикадирал заподозрян престъпник.

Къртис Спрейг, който контролира самолета с помощта на дистанционно управление, работил като офицер на SWAT в Оклахома. Той твърди, че е уверен, че след като обществото осъзнае необходимостта от тази технология, тя ще стане много популярна. Според него опасенията за нарушаването на неприкосновеността на личния живот ще отшумят.

Поддръжниците на идеята за допускането на дроните посочват, че вероятно технологията ще се използва в големи отворени пространства, където машините ще могат да летят свободно. Това ще даде възможност на земеделските производители да държат под око ранното разпространяване на болести по растенията и животните.

Служителите в Националния метеорологичен център в Норман, Оклахома, също са готови да прегърнат идеята за ползването на новите машини. Метеоролозите са особено заинтересовани от събирането на данни от ниската част на атмосферата, за да следят бурите. Дроните ще могат да предоставят на учените информация, която да им позволи да прогнозират по-лесно кои бури могат да се трансформират в торнадо. Това на свой ред би могло да засили системите за ранно предупреждение и да спаси човешки животи.

Службите за спешна помощ също чакат с нетърпение решението на FAA, защото то би улеснило значително работата им.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:21 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Хардуер виж още

Коментари

3
rate up comment 10 rate down comment 2
Stone_Kold
преди 10 години
по интересно ще е да вклю4иш радио смутител тоест високо4естотен заглушител
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 5 rate down comment 5
Stone_Kold
преди 10 години
да гръмни я и после на електри4еския стол....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 20 rate down comment 4
alphaomega
преди 10 години
Вече виждам и новото ми хоби - лов на "дрони" ! :)) Няма майтап, видя ли такава бъздяща гад да лети над къщата ми, вадя пушката веднага.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още