IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Infineon пред придобиване за 2 млрд. долара в САЩ

Според Bloomberg сделката може да бъде обявена до часове

17:45 | 20.08.14 г.
Автор - снимка
Създател
Infineon пред придобиване за 2 млрд. долара в САЩ

Германският производител на полупроводници Infineon е напът да осъществи мащабно придобиване в САЩ. Включената в състава на германския основен индекс DAX компания ще придобие неназована компания за чипове за около 2 млрд. долара, предава агенция Bloomberg в сряда, цитирайки източници, запознати с въпроса.

Сделката може да бъде обявена още в сряда, но преговорите може и да се провалят. Говорител на Infineon е заявил, че компанията не коментира пазарни слухове. Същевременно той уверява, че германската компания сондира пазара от доста дълго време. Акциите на Infineon губят 3,2 на сто от стойността си до 8,44 евро за брой. 

Като цели за поглъщане се спрягат Power Integrations, Fairchild Semiconductor International и Semtech Corp. "Техните пазарни стойности варират в диапазона 1,6 до 2 млрд. долара и от тази гледна точка и с оглед на техния оперативен фокус изглеждат правдоподобни", заяви пазарен участник, пожелал анонимност. Докато акциите на Power Integrations и Semtech не се търгуват в предборсовата търговия на Nasdaq, акциите на Fairchild Semiconductor поскъпват с 4%.

В продължение на години има различни спекулации за възможни придобивания на Infineon. Групата винаги е подчертавала, че може да си представи да осъществи придобивания, ако продажната цена, компанията и нейните продукти отговарят на стратегията на Infineon.

При представянето на данните за полугодието главният изпълнителен директор на Infineon Райнхард Плос заяви, че Infineon продължава да търси цели за придобиване. Те обаче са доста голяма рядкост в силно специализираната чип индустрия.

Infineon се възползва от силния си бизнес с автомобилната индустрия, но също така и от бизнеса с производството, преноса и преобразуването на възобновяема енергия, електрически промишлени двигатели и домакински уреди. За тази година се очаква приходите от продажби да се изкачат до повече от 4 млрд. евро.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:47 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Хардуер виж още

Коментари

Финанси виж още