IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Графика на деня: Времето пари ли е за Apple?

В понеделник компанията ще обяви детайли за Apple Watch, който показва амбициите й да навлезе на пазара на луксозни стоки

18:01 | 09.03.15 г.
<p>
	Часовниците на Apple. <em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Часовниците на Apple. Снимка: Ройтерс

Откакто Apple обяви новия си продукт за умен часовник миналия септември, критиците обсъждат дали той ще бъде технологичен триумф или провал. Днес в Сан Франциско компанията ще обяви повече данни за Apple Watch, който ще започне да се продава следващия месец.

Това е първият значителен продукт, който ще бъде пуснат на пазара под ръководството на Тим Кук, който наследи Стив Джобс като директор на Apple. Ходът също така показва опит да се излезе от сянката на iPhone, който отговаря за основната част от приходите на Apple.

Наблюдателите на Apple очакват отговорите най-вече на три въпроса. Първо, какви приложения ще бъдат достъпни при пускането му? Второ, колко време ще издържа батерията му и как ще бъде зареждана? И най-вече, колко ще иска Apple за 18-каратовия златен модел? Най-вероятно над 10 000 долара. Цената ще покаже докъде стига амбицията на Apple, след като компанията разширява бизнеса си от потребителска електроника към пазара на луксозни стоки.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.

Последна актуализация: 03:03 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Хардуер виж още

Коментари

Финанси виж още