IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Apple изтегля от пазара колони на Beats заради дефект

Колоните могат да прегреят и да предизвикат пожар, посочват от компанията

10:10 | 04.06.15 г.
<p>
	<em>Снимка: Beats Pill XL Facebook Page</em></p>

Снимка: Beats Pill XL Facebook Page

Потребителите, които са купили колонки Beats Pill XL от Apple, са призовани от компанията да спрат да ги използват поради опасност от възникването на пожар, пише CNet.

На 3-и юни Apple обяви, че доброволно изтегля колоните от пазара и ще възстанови сумите на потребителите, които са ги купили. Компанията посочва, че е открила, че в редки случаи батерията на високоговорителите може да прегрее, което носи риск от възникването на пожар.

Колоните Beats Pill XL имат логото на Beats - “b” отпред върху решетката на високоговорителя, както и думите „beats pill XL”, изписани на дръжката. Те се предлагат в пет различни цвята на пазара.

Потребителите, които са купили такива колони, могат да получат 325 долара от компанията. Самите устройства струват 299 долара според сайта на Apple, така че изглежда технологичният гигант плаща повече, за успокои недоволните клиенти.

За да бъде върната такава колона, е необходимо подаването на специална молба и форма на страницата на Beats Pill XL Speaker Recall Program. След като Apple получи колоната, потребителят трябва да получи сумата си в магазин на компанията или по електронен път в рамките на три седмици.

Apple е получила осем оплаквания, че колоните прегряват, включително е уведомена за случай, в който става дума за изгаряне на пръста на потребител. При друг от случаите е увредено бюро заради прегряването, посочва от Комисията за безопасност на потребителските продукти в САЩ. В Канада са продадени 11 хил. такива устройства, в САЩ – 222 хил.

Beats Pill XL бяха пуснати от Beats by Dre на пазара през ноември 2013 г. Apple получи правата над тях, когато придоби компанията миналата година. Колоните се продават в магазините на Apple, както и в други големи вериги за търговия на дребно, включително на интернет страните на Apple и Beats by Dre.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:51 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Хардуер виж още

Коментари

Финанси виж още