IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Lenovo започва производство на смартфони в Индия

Това се случва след като правителството вдигна митата за внос в страната

19:58 | 18.08.15 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Lenovo Group започна да произвежда смартфони в Индия, превръщайки се в най-голямата китайска компания, която произвежда мобилни устройства в страната, след като правителството вдигна митата за внос, пише Bloomberg.

Lenovo ще използва фабрика на Flex, която се намира в близост до югоизточния град Ченай за производството на продукти с брандовете Lenovo и Motorola, заяви Амар Бабу, председател на Lenovo India. Марките ще имат съвместен годишен капацитет от 6 млн. бройки, разкри Lenovo.

Тази година Foxconn Technology Group започна да произвежда смартфони в Индия за китайските компании Xiaomi и OnePlus след като правителството вдигна вносните такси, за да привлече инвестиции в местното производство.

Lenovo няма планове да създава телефони специално за индийския пазар, обяви Бабу.

Компанията обмисляше да прехвърли производството на смартфони към своя собствен завод за персонални компютри в Пудучери, преди да се насочи към този на Flex.

Производството на модела Moto E на Lenovo вече започна в Индия, като компанията очаква да произвежда в страната до 12 млн. смартфона от всичките си брандове в рамките на следващата фискална година. Около 30% от компонентите ще бъдат осигурени на местно ниво, посочва още Бабу.

Във фабриката на Flex работят 1 500 души, които се занимават с производството на продукти за Lenovo, включително отговарят за качеството и тестването.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:54 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Хардуер виж още
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.
Финанси виж още