IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Amazon спря продажбите на Fire Phone

Все още не е ясно дали устройството отново ще бъде продавано, или ще бъде заместено от нов модел

13:42 | 09.09.15 г.
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Amazon изчерпа наличните бройки телефони Fire, пише GeekWire.

Изданието се позовава на уебстраницата на продукта, на която пише, че устройството в момента не е налично, като има допълнителна бележка в полето за покупка, която гласи: “Не знаем кога и дали този продукт ще бъде отново в продажба”. Това важи както за 32-гигабайтовия, така и за 64-гигабайтовия модел.

Често, когато един продукт стане недостъпен, хората започват да предполагат, че предстои пускането на ново устройство или такова вече е в процес на разработка.

Такъв беше случаят с телевизора Amazon Fire, който не се продава вече от няколко седмици. Първите слухове бяха, че всички бройки са разпродадени, но няколко медии писаха, че може би се задава нов телевизор, насочен към стрийминга.

В този случай обаче е малко вероятно Fire Phone да се появи отново. Според скорошен материал на Wall Street Journal Amazon е освободила десетки инженери, работещи по въпросния телефон в Калифорния.

WSJ писа, че гигантът в електронната търговия преразглежда плановете си, свързани с устройствата, което включва отлагането на новата версия на телефона за неопределен период от време.

Следователно е по-вероятно случващото се да е индикация, че компанията най-сетне е изчерпала всички налични бройки и че няма планове да произвежда повече. От своя страна говорителят на Amazon потвърди, че фирмата е продала всички телефони Fire в САЩ и в останалата част на света до края на август тази година.

По време на събитието за представяне на Fire Phone през 2014 г. компанията с гордост показваше с какви възможности разполага телефонът. Потребителите обаче не се оказаха толкова ентусиазирани от него, а продажбите не бяха достатъчно високи.

Това, че Amazon вече не продава устройството не означава, че телефонът е напълно неоткриваем. Търговец в eBay с никнейм “qualitycellz” предлага 32-гигабайтовата версия с една година абонамент за Prime и гаранция за 139 долара, което означава, че самото устройство се продава за 40 долара. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:13 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Хардуер виж още

Коментари

Финанси виж още