IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Мтел с 33% ръст в продажбите на смартфони от януари до ноември

Освен към лидерите Samsung и Apple, клиентите проявяват интерес и към LG, Sony, Lenovo и Alcatel

11:19 | 11.12.15 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Мтел се радва на 33% ръст в продажбите на смартфони, сочат данните на компанията за периода януари-ноември 2015 г, посочва компанията.

По думите ѝ резултатите са доказателство за нарастващия интерес към смартфоните, чийто дял възлиза на 68% от целия пазар на мобилни телефони, продадени от фирмата. За сравнение през същия период миналата година той беше 45%.

Мтел посочва, че традиционно клиентите, купуващи смартфони, се интересуват много от устройства на Samsung и Apple, които остават най-популярните, когато става дума за покупка. Сред предпочитаните марки се нареждат също LG и Sony, но се наблюдава тенденция все по-търсени да са и брандовете Lenovo и Alcatel.

Сред най-продаваните модели от началото на годината до ноември са Lenovo A536, Samsung Galaxy S3 Neo, Alcatel Pop D5, Lenovo A319, Samsung Galaxy Core 2 Dual, LG L Bello, Alcatel C3, Alcatel Pop C7 Dual, HTC Desire и iPhone 6.

Според мобилния оператор все по-голяма част от клиентите търсят устройства, които да предлагат характеристики, близки до тези на топ моделите. Същевременно обаче държат на по-достъпните цени, ето защо не е изненада, че преобладават продажбите в по-ниския ценови сегмент.

На продажбите се отразява и нуждата на потребителите да бъдат свързани с интернет. Благодарение на това Мтел отчита не само увеличение на продажбите на смартфони, но и на мобилния интернет.

„Данните за третото тримесечие на годината показват, че увеличението на клиентите на мобилен интернет е над 30%“, коментира Симеон Донев, директор „Продукти и услуги“ в компанията.


 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:01 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Хардуер виж още

Коментари

Финанси виж още