IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Amazon има все по-големи амбиции към свързаните устройства

Компанията пуска нова версия на своя дигитален асистент Echo

11:49 | 12.01.16 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Amazon има все по-големи амбиции към свързаните устройства

Amazon.com показва все по-големи амбиции да се превърне в конкурент на технологичните гиганти и за целта пуска нов модел на своя дигитален асистент Echo. Очаква се компанията да представи по-малка версия на устройството, което помага на потребителите в ежедневните им задачи.

Новият Echo ще е по-малък по размер от своя предшественик, който също приемаше гласови команди.

Ходът подчертава изненадващия успех на Echo, който се появи на пазара през ноември 2014 г., твърдят източници, запознати с плановете на компанията.

Устройството, което предстои да излезе, е с кодовото название “Fox”. То трябва да бъде включено в контакт, за да работи, и изглежда като малък цилиндър. Джаджата може да отговаря на въпроси, да създава списъци за пазаруване, да търси полезна информация, да пуска музика и дори да гаси осветлението в дома след получаването на команда.

Очаква се Fox да се продава на по-ниска цена от Echo, което струва 180 долара. Ходът е част от опитите на Amazon да привлече повече потребители.

Говорителят на Amazon отказва да коментира темата.

Това, което първоначално започна като забавен експеримент за гласова активация и събиране на данни за потребителското поведение, се превърна в стратегия, която може да накара повече хора да влизат отново и отново в уебсайта на компанията за търговия на дребно, коментира Wall Street Journal.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:09 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Хардуер виж още

Коментари

Финанси виж още