IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Game over за Xbox 360

Реалностите да се произвежда продукт, който е на повече от десетилетие, вече започват да дават своето отражение, признава Microsoft

12:15 | 21.04.16 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Американският технологичен концерн Microsoft обяви в сряда, че преустановява производството на популярната си игрова конзола Xbox 360, която помогна на компанията да стъпи здраво на този пазар, предава Ройтерс.

Над 80 млн. конзоли са били продадени от пускането им на пазара през 2005 година.

Xbox също така въведе сензорното устройство за улавяне на движенията при играта Kinect. Това бе първата игрова конзола на компанията до пускането на Xbox One. 



Microsoft уточни в блога си, че ще продължи да продава съществуващите наличности от конзолата и да осигурява техническата ѝ поддръжка за потребителите. Компанията не дава краен срок за поддръжката, защото не възнамерява той да е в близко бъдеще.

"Xbox 360 означава много за всички в Microsoft. И въпреки че постигна много, реалностите да се произвежда продукт, който е на повече от десетилетие, вече започват да дават своето отражение", заяви ръководителят на отдела на Xbox Фил Спенсър.

Мрежата за игри Xbox Live, която дава възможност да играят няколко играчи онлайн, ще остане достъпна за Xbox 360. 

Продажбите на по-стари конзоли като Xbox 360 и Playstation 3 на Sony спадат, тъй като потребителите се пренасочват към по-нови версии на компаниите.

Много от игрите за 360 ще продължат живота си в Xbox One, след като Microsoft разширява възможността за наличие на заглавия за конзолата си с по-стари игри. Така че въпреки смъртта на самата конзола наследството ѝ ще живее - и ще продължи да генерира пари за Microsoft. Въпреки това за геймърите една епоха си отиде... 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:52 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Хардуер виж още

Коментари

Финанси виж още