IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Snap разработва и дронове?

Според New York Times става дума за вътрешнофирмен проект, който дори може да не види бял свят

09:12 | 03.03.17 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	Бившият офис на Snap. <em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Бившият офис на Snap. Снимка: Ройтерс

Aмбициите на Snap за превръщането ѝ от софтуерна в хардуерна компания включват и проучването на възможността за произвеждане на дронове като нова продуктова линия, пише в свой материал New York Times.

Плановете за дронове биха дали на потребителите потенциала да правят снимки и видеоклипове от високо, които после да споделят в Snapchat, нейната социална мрежа. Те целят и да разширят хардуерната продуктова палитра, в която сега се включват очилата Spectacles като начин да се помогне да потребителите да разширят ползването на продуктите на компанията отвъд тези, свързани със смартфоните.

Компанията подсказа за новия си фокус още през септември, когато пусна своите слънчеви очила, които разполагат с вградена видео камера. Клиповете, записани с нея, могат да се публикуват директно в Snapchat. Компанията похарчи 184 млн. долара за научни разработки през миналата година, което е почти половината от приходите ѝ. 

Разработването на дронове засега е само вътрешен проект, според информацията на NYT, като фирмата не планира засега да го превръща в потребителски продукт. И наистина, Snap е всеизвестно потаен концерн и е много вероятно да даде началото на редица проекти от този род преди пускането им в пълно производство.

Дроновете са доказаха като начин за потенциална трансформация на редица други технологични компании, включително Parrott, която по-рано се фокусираше силно върху Bluetooth аксесоари и устройства. GoPro също през миналата година започна да допълва собствените си усилия за налагане като производител на камери, пускайки свои дронове, като GoPro Karma.

Самата Snap се налага като производител на камери, когато излезе с новия си бранд, раздалечавайки я от Snapchat, която вместо единствен, стана първичен продукт. В своите документи до SEC компанията обяви, че хардуерният бизнес с очилата все още не е съществена част по отношение на приходите, но и че ще започне да продава очила онлайн през този месец. 

Хардуерът все още може да играе ключова роля за общите цели на Snap, така че не бива да се изключва възможността за пускане на дронове в бъдеще, предшествано обаче от изследвания за бъдещото търсене. Подобно изследване например компанията е извършила за евентуалната редовна употреба на 360-градусова камера, която Snap е обмислял да произвежда.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:30 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Хардуер виж още

Коментари

Финанси виж още